Internet · Provajderi

Javna rasprava o Pravilniku za pružanje usluga bežičnog pristupa

Ministarstvo za telekomunikacije i informatičko društvo i Privredna komora Srbije (Udruženje informatičke delatnosti) dana 22.02.2008. godine u PKS (Terazije 23, 8. sprat, sala 1, početak u 13h) organizuju Okrugli sto o Pravilniku za pružanje usluga bežičnog pristupa.

Okruglim stolom ce biti zaključena javna rasprava (http://www.internodium.org/node/2930) o Pravilniku kojim se utvrđuju uslovi učešća na nadmetanju za dobijanje licenci za pružanje usluga bežičnog Interneta i bežične fiksne telefonije.

WiMax tehnologija omogućava bežični pristup Internetu, a predviđeno je da u svakom okrugu budu dodeljene po tri licence, izuzev u Beogradu (gde će biti dodeljena samo jedna), zbog toga što je veliki deo opsega već dodeljen.

Od stručne javnosti se očekuju sugestije vezane za broj licenci, period na koji se izdaje licenca, oblast pokrivanja, rok u kome treba da se dostigne odgovarajuća pokrivenost…

Po utvrđivanju konačnog teksta i objavljivanja u Službenom glasniku, RATEL ce obaviti proceduru javnog nadmetanja i izdati odgovarajuće licence.

Predlog Pravilnika:
http://www.mtid.sr.gov.yu/upload/documents/PravilnikFWA.pdf

Leave a Reply