Internet

Jedan od osnivača Twitter-a prelazi u Disney

Jack Dorsey, jedan od četvorice osnivača društvene mreže Twitter, kandidat je za mesto nezavisnog direktora u bordu kompanije Walt Disney.

Predlog o imenovanju Dorsija za novog “Dizinijevog” direktora je na stolu, a deoničari će imati priliku da se o tome izjasne na godišnjoj skupštini koja će biti održana 18 marta.

twitter

Džek Dorsi, koji ima 36 godina, bi ukoliko bude izabran, tako postao najmlađi član “Diznijevog” borda direktora u kome većina ima preko 50 godina.

Poslednjih nekoliko godina Dorsi je bi angažovan u vođenu kompanije Square, koja se bavi pružanjem usluga plaćanja kreditnim karticama i uglavnom je bila fokusirana ma mala preduzeća.

“Džek Dorsi je talentovan preduzetnik koji je pomogao u stvaranju nečega što je zauvek izmenilo naš život, način poslovanja, a društvene mreže ustoličio i kao sredstvo kojim je moguće organizovati komercijalno poslovanje” saopštio je Robet Iger, “Diznijev” izvršni direktor i predsednik kompanije.

“Mogućnosti i perspektive razvoja posla koje on donosi u kompaniju su veoma dragocene”, dodao je on.

Twitter je u novembru izašao na berzu a smatra se da Dorsijev paket akcija od oko 5% vredi oko 1 milijarde dolara.

Džek Dorsi je osnovao Twitter, kao servis za razmenu kratkih poruka zajedno sa Evom Vilijamsom, Bizom Stounom i Noom Glasom, a za nekoliko godina pored Facebooka, Twitter je postao jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svetu.

Prvi njegov Tvit glasio je “upravo postavljam svoj tviter”.

Leave a Reply