Internet

Još jedno priznanje za Live eTV – prvu srpsku Internet televiziju

IT TV Produkcija iz Beograda osvojila je posebno priznanje u kategoriji radio i televizijskih emisija posvećenih informacionim tehnologijama na nedavno održanoj dodeli nagrada „Diskobolos 2009“, koje za najkvalitetnija rešenja u primeni informacionih i komunikacionih tehnologija u svim sferama privrede i vanprivrede dodeljuje Jedinstveni informatički savez Srbije – JISA. Ova nagrada dodeljena je za otvaranje Live eTV Internet portala, prve domaće Internet televizije posvećene informacionim tehnologijama, koji je nedavno već osvojio nagradu „IT Globus 2009“ informatičkog časopisa Mikro-PC World.

Ova priznanja nas uveravaju da smo na pravom putu i da video na Internetu više nije stvar budućnosti, već je to sadašnjost i za nas u Srbiji. Mi se nećemo zaustaviti na ovim uspesima – idemo dalje i nastavljamo da inoviramo i donosimo najnovije svetske trendove i u našu zemlju. Za 2010. godinu planiramo postepeni prelazak na HD TV standard, ali i nove projekte. Pokrenućemo još jedan portal, koji će se zvati ’Business Video News’ i pratiće teme iz oblasti finansija, pre svega bankarstva, a bavićemo se i svim relevantnim temama za građane, kao što su berze,osiguranje, krediti i lizing. Kruna svega biće pokretanje našeg interaktivnog TV kanala koji će se emitovati preko IPTV-a i predstavljaće revoluciju kada je reč o televiziji u Srbiji – to će biti prva televizija sa kojom komunicirate dok je gledate, komentarišete, kupujete, share-ujete sadržaje na svom Facebook profilu ili blogu…“, najavljuje Radomir Lale Marković, CEO IT TV Produkcije.

Internet portal www.live-e.tv je započeo sa radom u junu 2008. i do sada ga je posetilo preko 1.000.000 gledalaca iz Srbije i regiona. Na ovaj portal je postavljeno preko 10.000 priloga iz televizijske emisije „eTV“, koja se emituje od 2003. godine, uz snimke direktnih prenosa sa najznačajnijih svetskih i domaćih IT događaja, kao što su CES Las Vegas 2009, 3GSM Barcelona 2009, Cebit Hannover 2009, IFA Berlin 2009, SAP World Tour 09, Sinergija 09, IBM Forum, Cisco Expo, Pakom Roadshow 08 i mnogi drugi.

Leave a Reply