Internet · Provajderi

kakavjedoktor.org – portal gde građani ocenjuju rad lekara na internetu

Udruženje građana “Srbija u pokretu” danas je organizovalo konvenciju “Kakav je doktor?”, povodom početka rada sajta www.kakavjedoktor.org koji će omogućiti građanima da ocenjuju rad lekara I komentarišu rad zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Svaki građanin će prijavom na sajt www.kakavjedoktor.org imati mogućnost da oceni odnos lekara prema pacijentu i da ostavi komentar o radu zdravstvene ustanove čije usluge koristi. Posebna sekcija ovog sajta biće posvećena borbi protiv korupcije u zdravstvu. Na ovoj sekciji građani će moći da se informišu o načinima borbe protiv korupcije kao i da direktno prijave slučaj korupcije nadležnom državnom organu.  Već tokom prvog dana rada sajt je posetilo oko 6000 građana a ocenjen je rad oko 1000 lekara.

Pored postavljanja veb sajta UG „Srbija u pokretu“ sprovodi kampanju društvenog organizovanja kojom okuplja građane koji su lično zainteresovani za ovu temu i podstiče ih da aktivno koriste sajt i utiču na formiranje njegove sadržine.

Tokom septembra i oktobra aktivisti ovog udruženja obučavali su građane Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Užica, Vranja i Bora (projekat ”Glasno za zdravstvo!”) o tome kako se mogu organizovati u borbi protiv korupcije u zdravstvu. Među polaznicima ove obuke izdvojeno je više od 40 osoba koje će u svojim gradovima i opštinama formirati petočlane timove i pokrenuti projekat „Kakav je doktor?“.

Oni su prošli i obuku o društvenom organizovanju i pokretanju ljudi da rade na stvaranju promene. Kurikulum obuke preuzet je sa Harvard Univerziteta od profesora Maršala Ganca, kreatora ovog modela .

One thought on “kakavjedoktor.org – portal gde građani ocenjuju rad lekara na internetu

  1. Aca

    Да, да, само да не буде цензуре – mission Impossible.

    Мени ово делује прилично бескорисно. Наравно да посетилац не сме да се идентификује, али шта онда. Може човек да кликће до миле воље. И сам себи.

    За овако нешто, сматрам да је анонимно оцењивање неподесно. На жалост, за наше просторе једино могуће.

Leave a Reply