Društvene mreže · Internet

Kako treba da se ponašaš na Facebooku, ako si u vezi?

Ljubavna savetnica i kolumnistkinja Sujeiry Gonzalez napravila je spisak stvari koje ne bi trebalo da radiš na Fejsbuku ukoliko si u vezi, a želiš da izbegneš bespotrebnu svađu sa svojim dragim.

1. Sakrij status “u vezi” To se pogotovo odnosi na one koji imaju nestabilne veze ili su tek u fazi upoznavanja. Promena statusa iz “slobodna” u “u vezi”, pa ponovno u “slobodna” u samo nekoliko meseci može biti i više nego neprijatna.

2. Prestani s uhođenjem Uhođenje će te dovesti do ludila, čak i kada želiš da znaš zašto on komentariše baš svaku tvoju novu fotografiju ili status. Kako ne bi previše “zaglibila”, drži se dalje od njegovih albuma, fotki i proveravanja Fejsbuka na svakih pola sata.

3. Ne obelodanjuj svaki detalj svoje veze Ako je vaš glavni izvor komunikacije Fejsbuk, onda je to velik problem. Čet je odličan alat za privremenu komunikaciju, na primer na poslu ili na putu, ali ako je neko zainteresovan za tebe, neće mu biti teško da te nazove. Pisanje po zidu, dogovaranje izlazaka i neumesno komentarisanje fotografija tipa “dragi, ovde si savršen”, odbiće ljude od tebe.

4. Svađe držite podalje od Fejsbuka Znaš li šta je neugodnije od promene statusa milion puta u nekoliko meseci? Svađa s trenutnim partnerom. Trzavice i zajedljivi komentari mogu uzdrmati vezu jer se na Fejsbuku sve odvija pred očima javnosti. To je siguran put u propast vaše veze! Ako imaš potrebu da se raspljavljaš, učini to “offline”.

One thought on “Kako treba da se ponašaš na Facebooku, ako si u vezi?

  1. Aca

    И ја бих дао један савет: држ’ те се подаље од Фејсбука.

Leave a Reply