Društvene mreže · Internet

Kako zauvek napustiti Facebook

Problemi sa privatnošću na Facebooku trajan su izvor frustracija i polemika, a među njima je najspominjaniji nemogućnost trajnog brisanja Facebook profila. Ako je neko pokušao da deaktivira svoj profil, zna da sve ostaje zabeleženo i da u svakom trenutku možete ponovno aktivirati profil i vratiće vam se sve što ste radili.

Ipak, istraživačko novinarstvo Wall Street Journala donelo je rezultat – način na koji stvarno možete trajno ukloniti svoj profil i sve vezano za njega sa Facebooka. Dakle, prvo što morate napraviti je naoružati se strpljenjem i pričekati dve nedelje da procedura prođe.

Zahtev za trajno brisanje šalje se na adresu http://on.fb.me/n5OemK, a možete ga pronaći i u Facebookovom help centru pod opcijom izbriši nalog. Tu počinje zbrka, jer morate pričekati da vam Facebook to i odobri (što u pravilu hoće), ali to će potrajati i 14 dana.

Kvaka 22 je u tome da se u tom periodu ne smete prijaviti na Facebook, jer će FB ekipa u tom slučaju smatrati da ste se samo šalili i da zapravo želite i dalje koristiti svoj profil, pa morate ispočetka.

Znači, ključna reč je snaga volje. Pošaljete zahtev i odupirete se svim snagama porivu da samo malo povirite što ima, nema lajkovanja po raznim stranicama, nema kliktanja na Facebook ikonice po portalima …. Najbolje je uopšte ni ne korisitit Internet, ako je to moguće. Ukoliko sve izdržite i ne posrnete, postaćete jedini od prijatelja koji se uspeo skinuti sa Facebooka.

Leave a Reply