Kaspersky DDos zaštita
Internet

Kaspersky Lab sprečava napade DDoS na finansije i reputaciju kompanija u Srbiji

Da bi pomogla kompanijama da se odbrane od napada Distributed-Denial-of-Service (DDoS) koji su u porastu, kompanija Kaspersky Lab je ponudila Kaspersky DDoS Protection – novo rešenje dizajnirano da zaštiti onlajn usluge od napada DDoS. Stručno znanje i iskustvo u borbi protiv sajber napada, u kombinaciji sa inteligentnom tehnologijom kompanije Kaspersky Lab, omogućilo je kreiranje rešenja koje štiti od napada DDoS bilo koje veličine i kompleksnosti.

Skoro četvrtina evropskih kompanija (23 odsto) smatra napade DDoS jednom od tri najvećih opasnosti prema upitniku koji su sprovee kompanije Kaspersky Lab i B2B International. Pošto je to jedna od najčešće korišćenih tehnika sajber kriminalaca za krađu novca, broj i jačina napada nastavlja da raste iz godine u godinu, što samim tim stavlja zaštitu korisnika na viši stepen korporativne agende. Kompanije imaju rizik da izgube između 10.000 i 50.000 dolara dnevno zbog ovih napada, a krađa može da nanese i veliku reputacijsku štetu. Istraživanje pokazuje da 26 odsto evropskih zemalja smatra dugotrajnost usluga jednom od tri najvećih IT prioriteta za 2015. godinu.

Napad DDoS blokira informacioni sistem sajta ili baze podataka zasipajući ga sa ogromnim brojem zahteva, pa sajt postaje nedostupan za korisnike. Razlozi napada su razni i mogu biti neki oblik huliganizma, terorizma, nekorektne konkurencije, pa čak i ucene.

Kaspersky DDos zaštita

Kaspersky DDos zaštita

Niska cena napada (beskrupulozna osoba može da naruči uslugu zvanu ‘DDoS napad’ za samo 50 dolara dnevno), nemogućnost praćenja napadača i ogroman broj kompjutera i mobilnih uređaja širom sveta zaraženih bot-om čine napade DDoS jednim od najrasprostranjenijih i najopasnijih sajber napada današnjice.

“Napadi DDoS nemaju granice, žrtve mogu da budu ogromne internacionalne kompanije, kao i male, lokalne onlajn prodavnice. Nadalje, DDoS je često deo targetiranog napada na organizaciju. Tada su onlajn usluge prenatrpane da bi stvorile diverziju, dok za to vreme napadači mogu da pristupe važnim podacima. Da bismo zaštitili korisnike od ovih pretnji i minimizirali njihove gubitke, pokrenuli smo rešenje Kaspersky DDoS Protection”, komentarisao je Anton Porok, generalni director kompanije Kaspersky Lab za Istočnu Evropu.

Bitan deo rešenja Kaspersky DDoS Protection jeste distribuirana infrastruktura centara za čisćenje saobraćaja lociranih širom Evrope. Kaspersky Lab DDoS intelligence pomaže da to bude postignuto, kao i da se otklone DDoS napadi, a potencijalne pretnje mogu biti identifikovane u ranom stadijumu.

Softver Kaspersky DDoS Protection koji nadgleda i pročišćava saobraćaj razvijen je kod kuće. To znači da je rešenje napravljeno tako da može brzo da reaguje na promene u tehnikama koje koriste napadači, čak i tokom napada. Nadalje, Kaspersky DDoS Protection može da pročisti većinu saobraćaja koji je povezan sa napadom sa strane provajdera, ako ISP u pitanju ima tehnološko partnerstvo sa kompanijom Kaspersky Lab. To znači da samo mala količina sofisticiranog „saobraćaja za otpad“ (junk traffic) treba da bude preusmerena u centre za čišćenje kompanije Kaspersky Lab.

Eksperti koji motre na Kaspersky DDoS Protection mogu da podese i modifikuju detekcije i filtere u zavisnosti od pretnji. Ovaj dodatni nivo zaštite je podložan brzoj modifikaciji i implementaciji, povećavajući zaštitu koja se nudi korisnicima. Ponudom zaštite koja je specifična za svakog korisnika zbog okolnosti i rizične situacije pred kojom se on nalazi, možemo sa sigurnošću da tvrdimo da nudimo najbolju zaštitu.

Da bismo osigurali najviši nivo pouzdanosti, Kaspersky Lab koristi samo evropsku opremu i uslužne dobavljače za čišćenje saobraćaja i monitoring u evropskim zemljama. Svi centri za čišćenje saobraćaja su u Evropi i korisnički meta podaci analizirani u servisu nikada ne napuštaju teritoriju Evropske Unije.

Leave a Reply