Internet

KBC Dragiša Mišović: gledajte bebe preko interneta za 6 hiljada dinara

Juče je u KBC Dragiša Mišović održana promocija Projekta „My new baby cam” – softvera za nadziranje tek rođenih beba dok su u svojim krevecima. Ovim servisom omogući će se porodicama i prijateljima, kojima porodilja dozvoli pristup “livestream”-u, praćenje novorođene bebe u krevecu putem Interneta.

Cilj implementacije ovog projekta jeste da pored usluga koje već ovaj centar pruža: bezbolni porođaj i baby friendly, da novom i modernom porodilištu priključe servis koji je u skladu sa savremenim dostignućima nauke i tehnike, a srećnim roditeljima i njihovim porodicama deljenje najlepših trenutaka.

UMESTO da ih mame kroz prozor pokazuju tati i najbližoj rodbini, bebe koje se rode u Bolnici za ginekologiju i akušerstvo KBC “Dr Dragiša Mišović” Dedinje, familija će moći da vidi od kuće, iz fotelje. Iznad kreveca svakog novorođenčeta biće postavljena kamera, a otac će dobiti šifru, koja će mu preko interneta omogućiti direktan prenos iz porodilišta.

Bolnica za ginekologiju KBC “Dragiša Mišović” raspolaže sa 50 bolničkih kreveta, a u njoj se godišnje rodi oko 2.000 beba. Lekari obave više od 1.600 velikih operacija, najmanje 20.000 visoko specijalizovanih ultrazvučnih pregleda i ukupno oko 10.000 usluga godišnje.

Leave a Reply