Internet

Kina ima 538 miliona korisnika interneta i 270 miliona korisnika Twittera

Kineski regulatorni organi obećali su u utorak da će ojačati menadžment na Internetu kao i onlajne aplikaciju potrošnje, koja je postala novi izvor ekonomskog rasta u zemlji.

Govoreći na Kina Internet konferenciji 2012., ministar industrije i informacionih tehnologija, Miao Vei je rekao da će biti uveden sveobuhvatan sistem upravljanja koji uključuje vladu, industrijsku samoregulaciju i nadzor nad Internet industrijom društva.

„Dok je očuvanje reda na internet tržištu dobro, poboljšano upravljanje ima za cilj da zaustavi širenje štetnih informacija na mreži i da čisti sajber prostor,” rekao je Miao.

Sve veći broj Kineza koristi Internet za traženje poslovnih prilika ili da bi izrazili svoje stavove o javnim pitanjima.

Do kraja juna je više od 270 miliona Kineza otvorilo svoje naloge na mikroblog mreži Tviter, a broj korisnika interneta u državi, prema podacima iz Ministarstva industrije i informacionih tehnologija (MIIT), je dostigao cifru od 538 miliona korisnika.

Cifre koje je MIIT objavio, takođe pokazuju da su onlajn biznis transakcije premašile cifru od 3.3 biliona juana (520.58 milijardi američkih dolara) u prvoj polovini godine, što je više za 14 procenata u odnosu na 2011. godinu.

Leave a Reply