Internet

Kina predstavila web sajt za promociju lokalnog turizma

Danas je u poznatom kineskom letovalištu, Saniji, na inicijativu Kineskog radio Internacionala (KRI) i vlade grada Sanija, zvanično otvoren sajt “Kineski grad”. Ceremoniji su prisustvovali predstavnici Harbina, Hangdžoua, Huangšana, Đinana i drugih desetak kineskih gradova. Sajt “Kineski grad” će postati nova platforma za promovisanje kineskih gradova.

Načelnik Odeljenja za popularisanje grada Sanija, Sun Su je u govoru na ovoj svečanosti istakla da će se putem sajta “Kineski grad” slušaoci KRI i korisnici Interneta iz celog sveta bolje upoznati sa turističkim resursima, istorijom i kulturom Sanije. Zamenik glavnog urednika KRI, Ma Veigong je rekao da je sajt “Kineski grad” rezultat rada više od 2000 zaposlenih na KRI i zajednička želja Kancelarije Državnog saveta za informisanje, kineskog Ministarstva kulture i Državne uprave za turizam. On je podvukao da će se pokretanjem sajta efikasno promovisati kineski gradovi, te da će ovaj sajt takođe postati važan sastavni deo kontakata KRI sa svetom.

Pokretanje sajta “Kineski grad” podržali su Državni savet za informisanje i Državna uprava za turizam. Ovaj sajt će svojim specifičnim sadržajem na više stranih jezika upoznati slušaoce KRI i korisnike Interneta iz celog sveta sa bogatim turističkim resursima u kineskim gradovima.

Leave a Reply