Internet

Kineska vlada sve prisutnija na Internetu

Kancelarije kineske vlade su sve prisutnije na mreži u nameri da uspostave što bolji odnos sa korisnicima, objavljeno je u izveštaju Kineskog centra za ispitivanje programa za računare (CSTC).

U svom izveštaju „Procena aktivnosti kineske vlade na mreži za 2012″ Centar je istakao da je Vlada postala mnogo otvorenija po brzini objavljivanja informacija i dopisivanja sa korisnicima na mreži na svojoj zvaničnoj mrežnoj stranici i na društvenoj mreži.

Zvanična mrežna stranica se razvila u veoma važan kanal za vladine kancelarije da razmenjuju informacije i prikupljaju mišljenja, ističe se u izveštaju.

Džang Šaotong, zamenik direktora Centra, rekao je da je primećena povećana aktivnost na vladinoj stranici, kao i veća razmena informacija sa građanima po svim važnim pitanjima tokom ove godine.

U izveštaju se navodi i da više od 80 odsto vladinih tela redovno postavlja dokumenta i druge važne informacije na mrežnoj stranici i na društvenim mrežama. Takođe, više od 70 odsto vladinih tela je za manje od pet radnih dana odgovorilo na pitanja posetioca stranice.

Zvanični su postali i mnogo dostupniji i bliži građanima, kaže se u izveštaju.

Studija ističe da više od 60.000 vladinih tela ima svoje predstavljanje na društvenoj mreži sina.com, najvećoj kineskoj društvenoj mreži.

Leave a Reply