Internet

Kineske e-trgovine spremaju se za “Dan samaca”

Za nekoliko dana, u Kini će se početi sa slavljem praznika „Duplo 11″ ili „Dana samaca“, kada je uobičajena kupovina onlajn poklona samom sebi, i koji iz godine u godinu obara rekorde prodaje.

Sjao Ja, studentkinja iz grada Čengdu, bavi se i modelingom kao dodatnim poslom. Njena popularnost među vlasnicima onlajn prodavnica je velika, pa je ova mlada studentkinja ovih dana prilično zauzeta, i dnevno ponese i preko 150 modela i napravi preko 700 raznih poza. Da posao manekena za kompaniju Taobao nije lak, govori i podatak da Sjao ima svega minut vremena za presvlačenje i 10 minuta za jedan obrok tokom dana.

dan samaca

Iako njena koža pati od čestog šminkanja, a i sama pati zbog nepravilnog i dugog radnog vremena, Sjao Ja ipak izražava veliko zadovoljstvo svojim poslom, pre svega zbog dobre zarade.

Vlasnik internet prodavnice na Taobao, Li Hang, navodi da svaki model može zaraditi od 40 do 150 juana za poziranje u samo jednom modelu. Oni popularniji modeli mogu zaraditi i do 10 hiljada juana u jednom radnom danu.

Leave a Reply