Internet

Kolektiva.rs – novi web servis za potrošače

U Srbiji je počeo da radi internet sajt www.kolektiva.rs preko kojeg će građani moći da ostvare značajne popuste na pojedine usluge, izjavio je danas predstavnik “Kolektive” u Srbiji Dalibor Vukobrat.

Na konferenciji za novinare on je rekao da će u početku taj potrošački sajt korisnicima svakog dana ponuditi po jednu uslugu u Beogradu i u Novom Sadu, uz popust od 50 do 90 procenata. Prema rečima Vukobrata, potencijalni korisnik mora da se registruje, a da bi ponuda uspela potrebno je da se prijavi dovoljno ljudi koji čine jednu grupu na osnovu koje se ostvaruje popust.

“Usluga se rezerviše i plaća karticom i samo ukoliko je ponuda uspela, dolazi do naplate. Kada ponuda uspe, kupac dobija mejlom ‘kolektiva kupon”. Ukoliko ponuda ne uspe učestvovanje ne košta ni jedne pare”, rekao je on. Vukobrat je naveo da će u ponudi biti uglavnom restorani, zabava, velnes i spa centri, ističući da funcionisanje sličnih potrošačkih sajtova u svetu doprinosi razvoju malih firmi. Prema njegovim rečima, sajt kolektiva u Srbiju dolazi posle velikog uspeha u Hrvatskoj, gde posluje četiri meseca.

“Za prva tri meseca sajt www.kolektiva.hr dostigao je 15 odsto učešća u domaćim onlajn transakcijama”, rekao je predstavnik “Kolektive” u Srbiji, ističući da se za prvih par meseci na srpskom tržištu očekuje 100 do 300 transakcija dnevno. Dalibor Vukobrat je još rekao da je, nakon Hrvatske i Srbije, u planu širenje multinacionalne kompanije Kolektiva i u Sloveniji, kao i drugim zemljama regiona.

Leave a Reply