Internet

Kompanija EUnet se priključila akciji “e-dukacij@”

Slogan “znati dati” danas je opravdala kompanija EUnet donacijom računara OŠ “Veselin Masleša” na Voždovcu i na taj način se priključila akciji “e-dukacij@”. Zahvaljujući kompaniji EUnet, postojeća internet učionica u ovoj školi dopunjena je sa 8 računara, a Telekom Srbija pobrinuo se za uvođenje besplatnog širokopojasnog internet priključka. Projekat uvođenja interneta kojim su obuhvaćene sve osnovne i srednje škole na teritoriji Republike Srbije i otvaranje internet učionica koje će biti omogućene donacijama računara imaju za cilj da podstaknu edukaciju i poboljšaju informatičku pismenost dece i omladine u Srbiji.

Akciju e-dukacij@ su u decembru 2008. godine pokrenuli Telekom Srbija i Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije, uz podršku Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo i uz posebno pokroviteljstvo predsednika Republike Srbije Borisa Tadića. Od tada, uveden je Internet u 970 škola širom Srbije, a na donatorskom skupu je prikupljeno oko 1015 računara koji će biti podeljeni školama.

Kompanija EUnet godinama unazad prepoznaje značaj ulaganja u znanje i infrastrukturu koja treba da osavremeni obrazovni proces u Srbiji. Svesni smo da stvaranje modernog, informacionog društva mora pre svega početi od dece i zato se trudimo da učestvovanjem u akcijama ovog tipa doprinesemo boljoj budućnosti naše dece. To smo mnogo puta i dokazali u svojim dosadašnjim akcijama EUnet za 5, donacijom preko 100 ADSL-ova (sirokopojasne Internet konekcije) mnogim srednjim školama u Srbiji i kroz, sad vec čuveni, EUnet Collage sa edukacijom nastavnog osoblja o korišćenju Interneta.

Leave a Reply