Događaji · E-servisi · Internet

Konferencija “E-TRGOVINA 2010” deseti put

Međunarodna konferencija o elektronskoj trgovini i poslovanju, koja će od 21. do 23. aprila biti održana na Paliću, pruža mogućnost, pre svega, privrednicima, da upoznaju nove pravce razvoja u ovoj oblasti u Srbiji i regionu i uspostave poslovne kontakte.

Konferenciju “E-trgovina 2010” otvoriće ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Privrednoj komori Srbije. Resorno ministarstvo podržava ovu konferenciju jer je to skup regionalnog karaktera, na kojem može da se sazna o praktičnim rešenjima u oblasti e poslovanja, rekao je predstavnik Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo Slobodan Marković. Ovom prilikom on je najavio da će za nekoliko nedelja početi da radi novi portal e-uprave, koji će građanima omogućiti internet komunikaciju sa državnim organima.

Članovi programskog odbora Konferencije najavili su panel diskusije posvećene online PR-u u Srbiji i odnosu klasičnih medija i Interneta. Oblasti koje će konferencija obuhvatiti jesu B2B i B2C e-commerce, internet marketing, SEO, social media, enterprise 2.0, pravni aspekti elektronskog poslovanja, platne kartice i sistemi plaćanja na Internetu, sistemi zaštite elektronskih transakcija na Internetu, uloga osiguranja u procesu e-trgovine i druge.

Pored Ministarstva trgovine i usluge, Ministarstva za telekomunikacije i informatičko društvo i IEEE-a, Privredna komora Srbije je pokrovitelj ove konferencije, koja predstavlja najveći skup o e-poslovanju u Srbiji, posvećen nastanku i razvoju domaćeg i regionalnog elektronskog komercijalnog i poslovnog tržišta. Skup godišnje poseti od 250 do 290 učesnika, uglavnom predstavnika privrednih organizacija i finansijskog sektora, studenti i akreditovani novinari.

Leave a Reply