Internet

Konferencija How to Web Belgrade 2011

Poznati evropski preduzetnici i investitori u nove medije i internet projekte govoriće 16. juna u KC Gradu, na konferenciji How to Web Belgrade o tome kako se baviti preduzetništvom na internetu, postići uspeh, učiti iz neuspeha i pametno zarađivati novac. Osim zanimljivih predavanja biće održano i takmičenje IT preduzetnika koji će predstavljati svoje projekte i poslovne ideje pred stručnim žirijem.

Na beogradskom How to Web-u predavaće Majk Bučer, urednik evropskog izdanja Tech Chrunch-a, najpoznatijeg svetskog sajta o onlajn preduzetništvu i novim medijima. Kirsten Kembel, glavna menadžerka Seed Camp-a, američkog investicionog i mentorskog programa za IT preduzetnike govoriće o održivim poslovnim idejama, a Kejti Tarner iz Eden Ventures-a, britanskog fonda koji investira u različite tehnološke projekte daće savete za dobijanje investicija.

Publici u Beogradu će se predstaviti i domaća kompanija Nordeus, autor najigranije onlajn fudbalske igrice na svetu, „Top Eleven Football Manager“. Osim investitora, na ovom jednodnevnom događaju govoriće i uspešni preduzetnici iz Srbije i regiona – predstavnici Limunda, Infostuda, Aktiv Kolaba i drugi.

„Na internetu je moguće pokrenuti biznis i ostvariti uspeh i bez velikih novčanih ulaganja. Najvažnije je imati znanje, dobru ideju i talenat. Našim mladim ljudima to ne manjka, ali im nedostaju iskustva iz sveta, mogućnost da upoznaju i komuniciraju sa svetskim preduzetnicima. Konferencija How to Web baš tome služi, kao dobra prilika za sve talentovane ljude koji ne žele da idu iz Srbije, da saznaju najbolje prakse za pokretanje uspešnog globalnog biznisa na internetu“ kaže Vukašin Stojkov, generalni direktor organizacije SEEICT, koja realizuje ovu konferenciju.

Konferencija je namenjena studentima, profesionalcima u oblasti novih medija i svima koji žele da započnu biznis zasnovan na novim tehnologijama ili da ulažu u takve poslovne poduhvate.

Leave a Reply