Internet · Mobilni servisi

Korisnici MasterCard kartica od danas mogu da placaju putem Apple Pay usluge

i sigurnije svakodnevno plaćanje. To je Apple Pay. To je neprocenjivo. Kompanija Apple (NASDAQ: AAPL) objavila je da je usluga Apple Pay od danas dostupna američkim korisnicima kroz iOS 8.1 ažuriranje operativnog sistema, što će učiniti Apple Pay uslugu dostupnom korisnicima MasterCard kartica preko njihovih iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2 i iPad mini 3 uređaja.

 

MasterCard usluga za omogućavanje digitalnog plaćanja (MDES) pruža mogućnost korišćenja usluge Apple Pay korisnicima kreditnih i debitnih platnih kartica. Razvijajući siguran proces plaćanja, Apple Pay upotpunjuje EMV kriptografiju koja je standard na nivou platne industrije kako bi se prilikom transakcije iskoristile sve prednosti ove najsigurnije platne tehnologije na svetu. Kako bi se potrošači dodatno zaštitili, Apple Pay sadrži dodatne sigurnosne aspekte kao što su Touch ID (identifikacija putem dodira) ili lozinka za autorizaciju svakog plaćanja kao i korišćenje tokena putem usluge MDES.

MasterCard Nearby aplikacija

Prilikom kupovine u prodavnicama, korisnici mogu jednostavno plaćati tako što će približiti svoj ajfon beskontaktnom čitaču i staviti prst na Touch ID opciju na ekranu telefona ili ukucavanjem lozinke – na taj način, njihova transakcija će biti autentifikovana za nekoliko sekundi. Za kupovinu iz aplikacije trgovca, korisnici će plaćati jednostavnim dodirom i autentifikacija će se izvršiti preko opcije Touch ID ili lozinke čime će njihovo iskustvo kupovine biti jednostavno i glatko.

 

Vlasnici novih iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2 i iPad mini 3 uređaja moći će da koriste svoje MasterCard kreditne i debitne kartice za fizička lica koje su izdale „Bank of America“, „Capital One“, „Citi“ i „Wells Fargo“ preko Apple Pay usluge od 20. oktobra. Korisnici MasterCard kreditnih ili debitnih kartica za fizička lica koje su izdali „Barclaycard“, „USAA“, „PNC“, „Navy Federal Credit Union“, „US Bank“, „Fifth Third“, „First Hawaiian“, „First National Bank of Omaha“, „First Niagara“, „Key Bank“, „Silicon Valley Bank“, „SSFCU“, „SunTrust“ i „Synchrony Financial“ i drugi moći će da koriste Apple Pay u narednim mesecima. Kompanija MasterCard takođe sarađuje sa svojom proširenom bazom korisnika i do sad je potpisala stotine ugovora sa partnerima izdavaocima kartica čije će kreditne i debitne kartice za fizička lica uskoro moći da uključe uslugu Apple Pay kako bi obavljali sigurna i svakodnevna plaćanja.

 

Korisnici MasterCard kartica moći će da izvrše jednostavna i bezbedna plaćanja robe i usluga u prodavnicama i putem aplikacija najvećih trgovaca uključujući „MLB“, „Panera Bread“, „Staples“ i „Target“. Beskontaktno plaćanje će od danas biti prihvaćeno i na prodajnim mestima nekih od najposećenijih trgovaca u Sjedinjenim državama uključujući „Subway“, „Toys R’ Us“, „Walgreens“, „Whole Foods Market“ i u svim prodavnicama kompanije Apple u Sjedinjenim državama. Kako bi pomogli korisnicima da iskoriste prednosti usluge Apple Pay, kompanija MasterCard je razvila aplikaciju MasterCard Nearby koja je dostupna putem App Store, onlajn prodavnice aplikacija, što će im pomoći da lako pronađu trgovce koji su blizu lokacije na kojoj se nalaze a koji prihvataju beskontaktno plaćanje.

 

„Jednostavnost Apple Pay usluge je ono što je čini privlačnom“, rekao je Ed Meklaflin, direktor sektora za plaćanja u razvoju u kompaniji MasterCard. „Pored jednostavnosti, važno nam je da korisnici MasterCard platnih kartica uživaju u sigurnom iskustvu plaćanja – pored svih karakteristika i prednosti autentične MasterCard transakcije. Blisko smo sarađivali sa kompanijom Apple kako bismo stvorili bezbedno i jednostavno plaćanje, kao i realizovali tu ideju omogućivši kroz Apple Pay najsigurniju kombinaciju platnih tehnologija koja je ikada razvijena i od koje će korisnici kartica imati koristi“.

 

Za više informacija o usluzi Apple Pay, posetite: http://www.apple.com/apple-pay/

Leave a Reply