Internet

Lažni Steve Jobs blog

Steve JobsKako prenosi agencija NET, “The New York Times” je pokvario zabavu i zadovoljstvo brojnih čitatelja bloga “The Secret Diary of Steve Jobs“. “NYT” je otkrio da blog lažnog Stevea Jobsa piše viši urednik revije “ForbesDaniel Lyons – prenosi agencija NET.

Blog Fake Steve Jobs već oko godinu dana zabavlja publiku neobičnim humorom, a uz to nudi i zanimljiv uvid u dešavanja u Silicijumkoj dolini i njihove proizvode. Čak je i “pravi” Steve Jobs priznao da ga čita, a među vernim čitateljima je i Bill Gates, koji je nedavni nastup na konferenciji All Things Digital započeo rečima: “Kao prvo, želim da potvrdim – ja nisam lažni Steve Jobs.”

Pitanje ko je autor napisa na blogu preraslo je u svojevrsnu poteru, koju je sada konačno zaključio “Timesov” novinar Brad Stone. Inače, Lyons ne živi u Silicijumskoj dolini, već u udaljenom Bostonu, a što je još interesantnije – zapise koji su bili jako uverljivi pisao je, a da nikad nije susreo Stevea Jobsa, niti je imao izvore među zaposlenima u Apple-u. Lyons je u prkos tome što je razotkriven nastavio sa pisanjem, a mnogi se pitaju da li će i dalje uspeti da održi i zadrži publiku.

Leave a Reply