Blogosfera · Internet

Lenovo je pokrenuo blog-akciju namenjenu sportistima i novinarima u Pekingu

Lenovo je pokrenuo blog-akciju i Internet lokaciju namenjenu sportistima koji se pripremaju za Olimpijske igre u Pekingu. Program predstavlja istorijsku  prekretnicu unutar olimpijskog pokreta budući da će Olimpijske igre u Pekingu biti prve na kojima  će sportisti moći da pišu blogove za vreme sportskih takmičenja

Lenovo je osigurao IdeaPad i druge prenosne računare, te video kamere za više od 100 sportista iz više od 25 zemalja koji se takmiče u 26 sportova, a učestvuju u programu blogovanja. Njihovi blogovi biće predstavljeni na web lokaciji: www.lenovo.com/voicesofthegames

Kao globalni partner Olimpijskih igara i prenosa olimpijskog plamena, Lenovo je osigurao više od 30.000 komada računarske opreme kako bi omogućio nesmetan tok Olimpijskih igara u Pekingu. Takođe, sportisti prisutni na Olimpijskim igrama imaće mogućnost korišćenaj Lenovo Internet Lounga unutar Olimpijskog sela kako bi ažurirali svoj blog, poslali e-mail ili koristili Internet.

Sve do 2008. godine, sportistima je pisanje svog bloga bilo dozvoljeno sve do dana otvaranja Olimpijskih igara nakon čega su pisanje bloga mogli nastaviti tek po njihovom završetku. Nova pravila uvedena od strane Međunarodnog olimpijskog odbora ove godine omogućila su sportistima pisanje bloga o svojim iskustvima van sportsskih terena za vreme svih 17 dana takmičenja na Olimpijskim igrama.

Olimpijske igre u Pekingu omogućiće istinsko Web 2.0 iskustvo, ono u kojem se sportisti, navijači, sportski zaljubljenici i televizijski gledaoci međusobno druže i sarađuju putem Interneta“, izjavio je Deepak Advani, viši potpredsednik i direktor marketinga u Lenovu. „Želimo da osiguramo računarsku tehnologiju koja će pomoći sportistima da se uključe u globalnu zajednicu koja strastveno uživa u takmičenju, treniranju i drugim iskustvima koja su do sad bila nepoznata. Hoćemo da pomognemo sportistika kako bio ostvarili svoje snove i podelili ih sa ostatkom sveta“.

Lenovo je prvi put ponudio računarsku tehnologiju sportistima u aprilu 2008. godine pozivajući ih da korišćenjem prenosnika IdeaPad i video kamere podele svoja iskustva putem bloga.

Lenovo ne traži od sportista da na svom blogu pišu o računarskoj tehnologiji Lenova niti zahteva od sportista da potpišu ugovor o učestvovanju. Mnogi od sportista nikada pre nisu koristili blog, te im Lenovo deli savete i alate kako bi mogli da počnu sa blogovanjem. Dok neki, kao na primjer Drew Ginn, australijski veslački prvak lako i jednostavno usvajaju sofisticirane alate i tehnologije blogovanja.

Pisanje bloga daje mi mogućnost sagledavanja iskustva koje jedan veslač prođe prilikom priprema za Olimpijske igre“, izjavio je Ginn. „Veliki broj sati potrošen je na treniranje, pripreme i takmičenja. Upoznao sam veliki broj takmičara, sportista i kolega koji su me inspirisali, a pisanje moga bloga način je da ta iskustva podelim sa globalnom zajednicom“.

Leave a Reply