Internet

LG podržava YouTube projekat “Life in a Day” Ridli Skota i Kevin Mekdonalda

Poznati svetski režiseri Ridli Skot i Kevin Mekdonald pozvali su YouTube javnost na učešće u projektu Life in a day uz podršku LG Electronics-a. Globalni istorijski kinematografski eksperiment poziva korisnike YouTube-a da snime svoj život u jednom danu (Life in a Day) 24. jula 2010. godine, nakon čega će finalna produkcija doživeti svetsku premijeru na filmskom festivalu Sundance 2011. godine.

LG Electronics (LG) pridružio se internet servisu Jutjub (YouTube) i poznatim svetskim režiserima Ridliju Skotu (Ridley Scott) i Kevinu Mekdonaldu (Kevin Macdonald) u stvaranju prvog dokumentarnog dugometražnog filma koji će biti kreiran od snimaka korisnika Jutjuba. „Život u jednom danu“ (Life in a Day) je globalni istorijski kinematografski eksperiment koji poziva globalnu internet zajednicu da snimi trenutke svog života u subotu, 24. jula, i zatim postavi te snimke na Jutjub internet kanal www.youtube.com/lifeinaday.

Dobitnik nagrade Američke akademije filmske umetnosti, režiser Kevin Mekdonald, režiraće ovaj projekat, spajajući najinteresantnije priloge u dugometražni dokumentarni film. Izvršni producent projekta je Ridli Skot i njegova producentska kuća Skot fri prodakšns (Scott Free Productions). Autori čiji prilozi budu uključeni u film dobiće titulu korežisera i dvadeset njih će prisustvovati svetskoj premijeri na Sandens (Sundance) filmskom festivalu 2011. godine.

Projekat „Život u jednom danu“ je jedan od nekoliko pokušaja Jutjuba da pomeri granice muzike, umetnosti, a sada i filma. Jutjub simfonijski orkestar i skoro najavljeno Jutjub plej (YouTube Play) partnerstvo sa Gugenhajmom (Guggenheim) su primeri spajanja internet videa sa tradicionalnom umetnošću, a projekat „Život u jednom danu“ prenosi ovaj koncept i u sferu kinematografije. LG podržava ovaj projekat, kao ključni element svoje dugoročne Life’s Good kampanje, kao i kreiranje kvalitetnog internet sadržaja koji može biti dostupan svima.

„LG veruje da se životi svih nas mogu obogatiti kroz tehnologiju i u tom smislu je prepoznao zajedničke ciljeve sa projektom Život u jednom danu“, rekao je Dermot J.M. Boden, direktor marketinga kompanije LG Electronics. „Ovaj projekat je fantastična mogućnost za LG da komunicira lično sa korisnicima Jutjuba, što je za nas jedno neprocenjivo i prijatno iskustvo. Ova inicijativa se savršena uklapa u poruku našeg brenda koja glasi Life’s Good”, dodao je Boden.

Skot Fri (Skott Free) će raditi sa Rik Smolanom (Rick Smolan), kreatorom projekta “A Day in the Life” i direktorom Ageinst ol ods prodakšn (Against All Odds Productions) organizacije, specijalizovane za velike globalne projekte koji spajaju dokumentarni materijal sa vrhunskom tehnologijom, na distribuciji video kamera ljudima na udaljenim svetskim destinacijama u cilju što sveobuhvatnijeg i potpunijeg filma. Za više informacija i postavljanje snimaka nakon 24. jula posetite www.youtube.com/lifeinaday.

Leave a Reply