Društvene mreže · Internet

LIGA Doktora – profesionalna online mreža doktora medicine

ta to povezuje doktora medicine iz Beograda sa kolegom iz Sarajeva, koleginicom iz Ohrida i doktorom iz regiona na radu na Novom Zelandu? Sajt www.ligadoktora.com !

U 21.veku, kada su informacija i komunikacija od neprocenjivog značaja, doktori medicine iz različitih krajeva Srbije i regiona nemaju puno prilika da se sretnu i razmene svoja iskustva, dileme i pitanja. Oni srećniji to učine par puta godišnje prilikom stručnih okupljanja. U međuvremenu, doktor je ograničen na svoj kolektiv i informacije koje dobija od najbližih kolega.

S namerom da se napravi značajan pomak u komunikaciji, mlad tim došao je na ideju kreiranja virtuelnog prostora za razmenu informacija struke u realnom vremenu! Tako je sredinom novembra prošle godine nastala LIGA Doktora.
Veb sajt www.ligadoktora.com predstavlja profesionalnu mrežu zatvorenog tipa, namenjenu isključivo doktorima medicine. Misija sajta je prevazilaženje različitih podela koje postoje u struci – zaposlenih u privatnoj praksi i društvenim ustanovama, mladih početnika i opinion leadera, rada u struci i farmaceutskoj industriji, matice i dijaspore, različitih udruženja, pokreta, sekcija, specijalizacija …

Do ovog trenutka, svoj profil na sajtu LIGA Doktora postavilo je preko 1900 doktora medicine. Iako je LIGA Doktora zamišljena kao sajt namenjen doktorima medicine Srbije, naši doktori su spontano pozivali i svoje kolege iz okruženja. Danas, na sajtu imamo i doktore iz BiH, Crne Gore i Makedonije, ali i naše doktore zaposlene širom sveta – od Norveške, preko Katara do Zimbabvea. Sajt je na ovaj način otvorio mogućnost razmene iskustava i među kolegama koje se do sada nisu poznavale. Na LIGI se, svakodnevno, iznose komentari, kritike i sugestije na temu zdravstvenog sistema Srbije. LIGA je i mesto gde se doktori informišu o najnovijim vestima iz zdravstva regiona kao i o dešavanjima u narednom periodu.

U regionu postoji veliki jaz između gradova koji su centri regija i unutrašnjosti, u svemu, pa i u dostupnosti informacija i komunikacije za doktore koji ne žive u Beogradu, Podgorici, Banja Luci, Skoplju, Novom Sadu ili Nišu. U vremenu kada je prosečan doktor medicine preokupiran prevelikim brojem pacijenata dnevno, nezadovoljavajućom zaradom i često, predugim radnim vremenom, važno je pružiti mogućnost da doktor iz bilo kog kraja sveta, u bilo kom trenutku, može da postavi pitanje drugom kolegi, izrazi svoj stav ili informiše se o dešavanjima i vestima iz struke.

One thought on “LIGA Doktora – profesionalna online mreža doktora medicine

  1. Zlatija Mladenović

    Dobar način povezivanja i razmene iskustava!
    Sajt sam srdačno preporučila lekarima iz lekarske komisije Filijale u kojoj radim kao i drugim prijateljima – lekarima.

    Pozdrav,

    Zlatija

Leave a Reply