paypal
Internet

Ljajić: U Srbiji od danas slanje novca i kupovina putem PayPal-a

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić potvrdio je da građani Srbije od danas mogu da otvore naloge na najvećem onlajn servisu za slanje novca i plaćanje putem interneta PayPal.
Ljajić je rekao da se Srbija od danas nalazi na listi zemalja u kojima je dostupan ovaj internet servis za plaćanje, i objasnio da će “Pej pal” omogućiti građanima da otvore nalog na ovom sajtu i obavljaju onlajn kupovine na globalnom tržištu.

To, kako je dodao, znači da će građani moći da kupuju robu širom sveta – od modnih proizvoda u Italiji i Francuskoj, do elektronike u Americi i Aziji. 
paypal

Prema njegovim rečima, osim pristupa fizičkoj robi, “Pej pal” pruža pristup i digitalnim sadržajima, odnosno muzici, filmovima i raznim vrstama igrica za decu.

Ljajić je ocenio da je uvođenje “Pej pala” velika stvar za privredu Srbije, potrošače i sve građane naše zemlje, i najavio da će servis biti puštan u rad u nekoliko faza, tako da su za sada mogući samo kupovina i slanje novca.

On je iskazao zahvalnost Ministarstvu finansija i privrede, Narodnoj banci Srbije (NBS) i drugim državnim institucijama koje su bile aktivno uključene u ovaj proces, s obzirom na to da je bilo neophodno prilagoditi zakonsku regulativu kako bi “Pej pal” mogao da dođe u Srbiju.

Leave a Reply