Društvene mreže · Internet

Logitech istraživanje – Potraga za ljubavlju preko interneta

buko_4_wil jij mij ontdekken58% samaca u potrazi za ljubavi izloženo je lažima kod virtualnog upoznavanja

Logitechov isveštaj otkriva da posto Evropljana koji upoznaju partnere preko Interneta pribegnu prikrivanju istine u potrazi za idealnim partnerom. Lestvicu onih razočaranih predvodi 72 posto Italijana koji su osetili neiskrenost na vlastitoj koži pri traženju partnera preko interneta. Isto tako, 58 posto Nemaca, 56 posto Francuza i 55 posto Britanaca priznaju da pate od iste sudbine.

Najiskrenijim su se pokazali Holanđani sa samo 48 posto onih koji prikrivaju svoje podatke kako bi se prikazali u što boljem svetlu. Istraživanje pokazuje da se najčešći razlog skrivanja istine odnosi na spoljni izgled, odnosno na skrivanje prekomerne težine. Ali, dobra vest za ćelave muškarce: nedostatak kose smatra se najslabijim razlogom za prigovor.

Za one koji potencijalnu vezu traže putem interneta, ključni faktor u odluci za izlazak na dejt je spoljni izgled. Ipak, fotografije se danas digitalno obrađuju, nereprezentativne su ili pokazuju tu osobu iz nekog pređašnjeg vremena, pa zato ne čudi činjenica da se ljudi na kraju osećaju razočaranima prilikom upoznavanja.

Kao vodeći proizvođač web kamera, Logitech je napravio istraživanje u kojem je utvrdio koliko video poziv može pomoći u ostvarivanju prvog sastanka u stvarnosti.

Većina Evropljana (54 posto) se slaže u tome da bi uvid u fizički izgled osobe pre samog izlaska povećao šansu za odbijanje potencijalnoga susreta. Tako 45 posto Britanaca i Nemaca smatraju da bi time isto tako premostili lenjost i prihvatili poziv za susret. Jedan od tri Francuza i Italijana misle to isto. Četrdeset i dva posto Nemaca i svaki treći Holanđanin i Italijan kažu da im video poziv na internetu olakšava procenu izgleda osobe, a time i izlazak na sastanak bez obzira na nečiju osobnost. Sa druge strane, osobnost je više važna Francuzima i Britancima, dok bi se 22 posto Nemaca upustilo u seks sa partnerom kojeg upoznaju preko interneta na osnovu toga kakvo prvo viđenje imaju.

Leave a Reply