Društvene mreže · Internet

Majkl Džekson “breaking news video” sadrži malware

Kao što su mnogi očekivali, smrt Kralja pop Majkl Džeksona, je poslužila kao hit tema mnogim autorima zlonamernog koda. Posle jučerašnje spam kampanje, zabeležen je i prvi malverski napad na kompjuterske korisnike.

Michael Jackson malware spamMichael Jackson malware spam

Tekst poruke je napisan na portugalskom jeziku, čiji bi prevod glasio:

“Los Angeles Times je izvestio (online) da je muzičar Majkl Džekson preminuo u četvrtak 25. u svojoj pedesetoj godini. Američke televizijske mreže CBS i ABC kao i online verzija lista New York Times i Variety magazina su takođe objavile izveštaj o smrti pevača. Citirajući izvore dobijene od vatrogasaca iz Los Anđelesa, Džekson je imao srčani napad u svom domu i da je prevezen bez svesti u bolnicu.

Slike tela Majkl Džeksona … Video koji još nije bio pušten u etar.”

Slika je najverovatnije preuzeta iz zabavnog šoa “Entertainment Tonight”, s obzirom na narandžasto “T” koji se vidu u levom donjem uglu. Stvarni link, međutim, vodi do .com.au sajta koji dalje od posetioca traži preuzimanje fajla “Michael.Jackson.videos.scr”. Sophos Antivirus je detektovao ovaj fajl kao Troj/Dloadr-CPD.

Zanimljivo je i to što youtube link na dnu poruke nije povezan sa malverom. On upravo vodi do muzičkog video spota Džeksonovog hita Triler.

Leave a Reply