E-servisi · Internet

MasterCard i Parkeon će transformisati parkiranje u novo iskustvo kupovine

Revolucionarno partnerstvo će transformisati parkiranje na ulici u iskustvo trgovine dok parkirate svoj automobil

Kompanija MasterCard je danas objavila ekskluzivno, globalno partnerstvo sa vodećim svetskim pružaocem parking usluga, kompanijom Parkeon, kako bi omogućila kupcima da uživaju u pogodnostima lokalnih trgovačkih ponuda i programa lojalnosti kroz njihovu svetsku mrežu pametnih parking terminala.

Ova jedinstvena platforma, koju je razvila kompanija MasterCard, funkcioniše po principu kupona, i omogući će da ponude bitnih lokalnih trgovaca stignu direktno do kupaca dok plaćaju svoja parking mesta. Ovaj novi proces transformiše iskustvo trgovine i osmišljeno je da kupcima pruži odgovarajuće nagrade u pravo vreme i na pravom mestu. Ovaj moćni novi kanal za digitalnu kupovinu će omogućiti lokalnim kompanijama da prikažu važne i prikladne trgovačke ponude putem izuzetno dobro ciljane metode.

mastercard

Ovaj sistem je prvi svoje vrste i u poređenju sa drugim programima lojalnosti, ne zahteva komplikovane procese prijave ili instalaciju aplikacija za pametne telefone. Takođe, ovaj sistem čini ovo jedinstveno iskustvo brzim, jednostavnim i dostupnim svima.

Pilot šema ovog programa će biti pokrenuta u Rokvel centru u Njujorku, 7. oktobra kada će platforma sa kuponima kompanije MasterCard po prvi put biti integrisana u postojeće terminale kompanije Parkeon. Očekuje se da će se započeti sa punom implementacijom rešenja za trgovačke usluge širom Evrope i SAD-a početkom 2014. godine.

Heni Fam, predsednik globalnih strateških partnerstava u kompaniji MasterCard je rekao: „Način na koji kupujemo se menja i današnji kupci žele da osete da dobijaju najbolje i u najvećoj mogućoj meri personalizovano iskustvo. Kombinovanjem globalne mreže, podataka i tehnoloških sredstava kompanije MasterCard sa globalnom distributivnom infrastrukturom kompanije „Parkeon”, iskustvo trgovine počinje čim izađemo iz kola. Mi u kompaniji MasterCard imamo mogućnost da ponovo osmislimo i osvežimo način na koji ljudi komuniciraju sa trgovcima, pružajući rešenja i iskustva koja funkcionišu kako za trgovca, tako i za kupca. Kroz naše partnerstvo sa kompanijom Parkeon, mi i dalje stavljamo iskustvo naših klijenata na prvo mesto time što osmišljavamo proizvode i iskustva koja su prilagođena i važna za lokalne kupce.”

Stefan Rok, direktor parking poslovanja u kompaniji „Parkeon“, kaže: ”Parkingmetri evoluiraju iz industrije u kojoj su najzastupljeniji upotreba keša i transakcije malih iznosa, u industriju koja može da pruži ogromne komercijalne pogodnosti kompanijama i da nagradi potrošače. Partnerstvo ovih razmera je najnovije u seriji inovacija u parkiranju na ulicama, koje ne samo da osiguravaju da ispunjavamo sve veća očekivanja potrošača, već takođe imaju i pozitivni uticaj na kompanije u 3.000 gradova širom sveta u kojima trenutno radimo.“

Ovo globalno partnerstvo se zasniva na već uspešnoj saradnji između ove dve kompanije koje ohrabruju svoje klijente da pređu sa korišćenja keša na beskontaktno plaćanje. Trenutne inicijative su povećale korišćenje terminala za elektronsko plaćanje kompanije Parkeon u 50 zemalja za 27% u poslednjih godinu dana. Današnja najava predstavlja sledećih korak u poboljšanju iskustva trgovine i transformisanju parkingmetra iz jednostavnog sredstva za obradu plaćanje parking usluga u interaktivni terminal za brojne usluge lokalnih trgovaca, što se slaže sa sve većom digitalizacijom „pametnih“ gradova.

Leave a Reply