Internet

Microsoft globalno lansirao besplatni servis OneDrive

Besplatan servis koji vam omogućava da imate sve na jednom mestu – u oblaku. Kompanija Microsoft danas je objavila globalnu dostupnost besplatnog servisa OneDrive. Ovaj inovirani servis, do skoro poznat pod imenom SkyDrive, pruža mogućnost  korisnicima da na jednom mestu čuvaju fotografije, video zapise i dokumente, istovremeno im omogućavajući lak i jednostavan pristup sa bilo kog uređaja i bilo kog mesta. Novi OneDrive nudi sve ono što su korisnici voleli kod SkyDrive-a, ali i nove, unapređene opcije za deljenje video sadržaja, kao i aplikacije za Windows Phone, iOS, Android i Xbox. OneDrive nudi 7GB besplatnog prostora za skladištenje podataka ili, na primer, više od 7.000 fotografija.

OneDrive_Win8_50-50_MailApp-Modern

Pored kompatibilnosti sa drugim platformama i jednostavnog pristupa, OneDrive omogućava korisnicima da zajedno rade na dokumentima, a da ne moraju fizički da budu jedni uz druge. Opcija OneNote je najpogodniji način za hvatanje važnih beleški, kojima možete uvek pristupiti, sa gotovo bilo kog operativnog sistema.

Jedna od novih opcija koje nudi OneDrive uključuje i automatski backup kamere na Androidima, pružajući korisnicima ovog operativnog sistema mogućnost da jednostavno prebace video zapise i fotografije sa Androida na druge uređaje. Opcija deljenja fotografija direktno sa servisa na društvene mreže poput Facebooka, svakako jeste jedna od najpopularnijih opcija OneDrive-a!

„ Kada korisnik uzme svoj telefon, tablet ili bilo koji drugi uređaj u ruku, želi da svoje fotografije ili bilo koji drugi dokument budu blizu na jedan dodir prstom,“ rekao je Kris Džons, potpredsednik Microsofta. On je dodao: „Upravo to je osnovna zamisao OneDrive servisa koji će biti dostupan na svim Microsoft uređajima – od Xbox-a, preko Windows telefona i Windows 8.1 do Office paketa. Istovremeno, cilj nam je da servis bude dostupan i na Web-u i na svim drugim platformama, uključujući i iOS i Android, kako bi nam naše fotografije, video zapisi i fajlovi bili dostupni u svakom trenutku.“

Prema najnovijim istraživanjima, najmanje 77% korisnika koji znaju šta su Cloud servisi sve podatke čuvaju isključivo na jednom mestu – svojim uređajima.  Oko 69% njih bi radije izgubilo uređaj nego sadržaj. Sa servisom OneDrive nismo primorani da se odlučujemo za jednu ili drugo. Od sada svojim uspomenama možete jednostvano  pristupiti u bilo kom trenutku, sa bilo kog mesta i bilo kog uređaja.

Leave a Reply