Internet

Microsoft odustaje od Yahoo-a

Izvršni direktor Microsofta izjavio je da softverski div iz Sietla nije zainteresovan za obnavljanje svoje ponude za preuzimanje teškoćama pogođene svetskog internet pretraživača Yahoo.

Steve Ballmer izjavio je da je Microsoft krenuo dalje nakon što je ranije ove godine Yahoo odbio njegovu ponudu za preuzimanje, ali ostavio je “otvorena vrata” za partnerstva na tržištu za internet pretraživače.

“Uputili smo jednu ponudu, potom je usledila druga ponuda, a postalo je jasno da Yahoo ne želi da proda svoje poslovanja nama, pa smo krenuli dalje”, kazao je Ballmer.

“Nismo zainteresovani za obnavljanje ponude i razmatranje akvizicije. Iskreno, ne vidim zašto bi i oni bili zainteresovani za slično. Odbili su našu ponudu od 33 dolara po deonici”, dodao je.

Trenutno, cena deonice Yahooa na njujorškoj berzi iznosi 13,96 dolara. Izvršni direktor Yahooa Jerry Yang ovih dana kazao je da bi Microsoft mogao izaći sa novom ponudom za tu drugi najveći svetski internet pretraživač. Takav apel usledio je nakon što se Google povukao iz partnerstva sa Yahoom na području oglašavanja na Internetu.

Yahoo se nadao da će sporazumom sa Googleom ojačati svoje finansije i udobrovoljiti deoničare koji su još uvek ljuti zbog odbijanja Microsoftove ponude vredne 47,5 milijardi dolara pre nekih šest meseci.vizicija stvar prošlosti”, izjavio je Ballmer.

Leave a Reply