Internet

Microsoft pretraživač

Softverski div Microsoft priprema strategiju razvoja vlastitog Internet pretraživača, nakon što je postalo izvesno da neće uspeti da postane vlasnik Yahooa.

Osnivač Microsofta Bill Gates objavio je da kompanija ima plan da jače i konkretnije zakorači na tržište Internet oglašavanja i pretraživanja, ali nije dao preciznije podatke kako će novi proizvod izgledati. Za sada je poznato da je za potrebe novog pretraživača kupljena internet oglasna kompanija aQuantive, za šta je izdvojeno šest milijardi dolara.

“Zaposlićemo vrhunske stručnjake i iznenaditi ljude kako se dobro možemo takmičiti, čak i sa kompanijom koja tako čvrsto drži nadmoć, kao što je Google”, kazao je Gates novinarima.

On je najavio da će Microsoft otvoren za nove akvizicije, ali nije precizirao koje kompanije bi se mogle naći na njihovoj listi. Svetske agencije prenose čuđenje analitičara zbog situacije u kojoj najveći svetski proizvođač softvera pokušava, bar za sada neuspešno, da osvoji svoj tržišni udeo na tržištu vrednom više milijardi dolara.

2 thoughts on “Microsoft pretraživač

  1. Alex

    Ono što je sigurno je da će Microsoft imati najagresivniju reklamnu kampanju za to svoje “čudo”.
    Bill je već počeo sa time, do juče su pokušavali da kupe Yahoo a sada već zna (iako stručnjake još nije zaposlio) da ćemo svi biti iznenađeni onim što će biti napravljeno. Pa evo, možemo odmah da im kažemo BRAVO!

Leave a Reply