Internet

Mikro-sajt o digitalizaciji televizije

Sve korisne informacije u vezi sa prelaskom na digitalno emitovanje programa u Srbiji dostupne su građanima na potportalu Digitalna televizija u okviru sajta Radio-televizije Srbije.

Građani Srbije neće morati da nabavljaju nove televizore zbog digitalizacije. Dovoljan će biti digitalni prijemnik ili televizor sa integrisanom digitalnim demodulatoroma. Dobra vest je da će socijalno ugrožena domaćinstva i domaćinstva koja redovno plaćaju televizijsku pretplatu imati mogućnost dobijanja vaučera za popuste prilikom kupovine ovih uređaja.

 

One thought on “Mikro-sajt o digitalizaciji televizije

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Svasta ima na toj internet stranici (“potportalu”) Radiodofuzne ustanove Srbije (tj. RTS), osim glanih informavija:

    1. da li ce Javno preduzece “Emisiona tehnika i veze” obezbediti prelaz sa analogne na digitalnu TV do 4.4.2012. godine, ili ce se rok produziti za godinu dana, po (ne) sluzbenoj izjavi prof. dr Irni Reljin, pripadnici Ministarstva za kulturu, informisanje i informaciono drustvo, ili Uprave za Digitalnu agendu u sastavu ovog ministarstva;

    2. da li ce se u reinkarniranoj “Elektronskoj industriji” u Nisu proizvoditi pomenuti digitalni demodulatori, ili digitalno-analogni (D/A) konvertori za televizijski sistem DVB-T2, ili ce se ta naprava uvoziti (odakle i po kojoj ceni)?

Leave a Reply