Internet

Mini Seedcamp Ljubljana – Shout’Em jedan od najboljih web startup projekata u regiji

Shout’Em, hrvatski web startup projekt, proglašen je jednim od tri najkvalitetnija regionalna projekta po sudu učesnika konferencije Mini Seedcamp Ljubljana. Mladi tehnološki projekat osvojio je nagradu u konkurenciji izabranih kompanija iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Rumunije

Mini Seedcamp Ljubljana jedan od u nizu događaja koji se ovih dana događaju po celoj Evropi (Berlin, Helsinborg,…), u organizaciji uglednog takmičenja za mlade IT i web poduzetnike, Seedcamp (www.seedcamp.com). Ostatak konferencije protekao je u posebnim savetovanjima firmi sa izabranim savetnicima iz Evrope i sveta, među njima Christian Hernandez, Googleov voditelj ekspanzija na nova tržišta, te Damir Sabol, osnivač Iskon Interneta.

Shout’Em (www.shoutem.com) je jedan od najuspešnijih hrvatskih web startupa, formo koje svoja visokotehnološka rešenja nude na globalnom nivou. Nakon što je izabran kao finalista vodeće evropske internet konferencije, LeWeb 2008., Shout’Em je ponovno izabran za finalistu ovogodišnje The Next Web konferencije u Amsterdamu. Shout’Em je takođe osvojio Vidi Innovation nagradu za 2008. godinu.

Nakon samo nekoliko meseci razvoja otvoreno je preko 3.000 mikroblogerskih mreža na Shout’Em platformi. Omogućavajući korisnicima otvaranje društvenih mreža po uzoru na Twitter, Shout’Em među svoje klijente ubraja i Microsoft. Naime, vodeća regionalna IT konferencija, WinDays, ove je godine koristila Shout’Em za stvaranje vlastite društvene mreže.

Leave a Reply