ministarka-maric
Internet

Ministarka: “Srbija lider u kampanji protiv govora mržnje na Internetu”

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Alisa Marić obavestila je danas Nacionalni komitet za sprovođenje kampanje za borbu protiv govora mržnje na Internetu da joj je upućen predlog da bude ambasador kampanje među ministrima svih zemalja članica Saveta Evrope.

Marić, koja je i predsednik Nacionalnog komiteta, izvestila je članove komiteta o poseti delegacije resornog ministarstva Savetu Evrope u Strazburu, odakle je počela evropska kampanja protiv govora mržnje.

ministarka-maric

Ona je ukazala na to da je naša zemlja lider u kampanji protiv govora mržnje na Internetu, uz napomenu da je Srbija jedna od prvih zemalja koja se uključila u evropsku kampanju protiv govora mržnje na Internetu.

Omladinska politika Srbije je prepoznata kao primer dobre prakse, istakla je Marić i dodala da akcije koje resorno ministarstvo sprovodi čine našu zemlju jednim od lidera u sprovođenju ciljeva u omladinskom polju.

Marić je podsetila i na akciju koja je sprovedena na 144. večitom derbiju, koju je osmislilo Ministarstvo omladine i sporta, kada su fudbaleri “Partizana” i “Crvene zvezde” izašli na teren sa majicama koje nose poruku kampanje protiv govora mržnje na Internetu.

Nacionalni komitet za sprovođenje kampanje za borbu protiv govora mržnje na Internetu formiran je 13. marta 2013. godine, u nameri da se Internet učini bezbednijim mestom za mlade, ali i za ostalo stanovništvo.

Leave a Reply