Internet

Mitubishi Outlander Sport za vožnju preko Interneta

Kompanija Mitsubishi je  prva na svetu  svojim kupcima omogućila da testiraju novi SUV putem interneta iz njihovih domova prenosi Seebiz. Vozilo napravljeno u relanoj veličini i ima potpuno funkcionalan motor, a brzina vozila je ograničena na 50  km/h.

Mitsubishi je koristio novu tehnologiju kako bi omogućio svojim kupcima da upravljaju novim SUV-omOutlander Sport 4×4 iz njihovih domova koristeći se internetom. Sistem funkcioniše poput onog koji omogućava daljinsko upravljanje minijaturnim automobilima igračkama.

U ovoj kompanije tvrde da će korisnici sistema “Live Test Drive” imati gotovo potpunu kontrolu nad vozilom čiji motor isporučuje 148 KS, dok tastaturom upravljaju vozilom po stazi u Kaliforniji.

Ideja za ovu vrstu test vožnje u stilu video-igara je novitet u svetu. Do korisnika se prenosi slika na kojoj se vidi unutrašnjost automobila, a omogućen je i pogled kroz vetrobransko staklo. Inženjeri su automobil opremili kamerama, GPS-om i sistemom za daljinsko upravljanje.

Međutim,  nisu baš svi impresionirani potezom japanskog proizvođača automobila. Ovo na neki način možda i jeste dobra ideja, ali u lošim vremenskim uslovima će biti korisna ljudima koji baš taj dan žele da isprobaju automobil. Tada će im biti ugodnije jer tu neće biti prodavca koji će im dosađivati i pokušati da ih uveri da kupe automobil. Međutim, ništa ne može zameniti osjećaj kada ste zaista u automobilu i kada vozite. Kada govorimo o marketingu, ovo je dobra ideja, ali se prodavci i distributeri automobila se ne smeju opustiti i zapostaviti svoj posao.

Prve test vožnje će početi 1. novembra, a registracija je dozvoljena samo vozačima koji poseduju američku vozačku dozvolu. Svi oni koji se nadaju da će jednog dana iz udobne fotelje u svom domu moći upravljati automobilom kako bi iz škole dovezli svoju decu će morati još pričekati.

Leave a Reply