china-mobile
Internet

Mobilni internet menja Internet industriju

Prema podacima koje je objavio najpopularniji kineski pretraživač Baidu, kineski korisnici koji provode vreme na Internetu, od trećeg kvartala 2012. godine, više pristupaju preko mobilnih uređaja nego sa kompjutera.

Ovaj talas upotrebe dolazi zajedno sa širenjem upotrebe pametnih mobilnih telefona i širenja mobilne internet tehnologije. Kako IT kompanije usmeravaju svoja sredstva u ovaj sve važniji prostor, prirodno je da mobilni internet više odgovara korisnicima i prijatniji je za korišćenje.

hp-mobilni

Ali ni PC ni mobilni Internet ne idu nigde. Iako je mobilni lakši za komuniciranje, kupovinu ili čitanje raznih sadržaja, PC je tu za obavljanje posla, sadržaj rada i obrade medija.

On takođe navodi na to da neke kompanije koje su imale vladavinu Internetom ranijih godine, ne mora nužno da znači da će imati primat i u mobilnom Internetu. Neke starije kompanije, pokušavaju da naprave skok u razvoju mobilnog Interneta, ali za sada jedino pronalazimo njihove modele koji su kompatibilni sa novim tendencijama mobilne tehnologije.

Leave a Reply