Internet

MUP Srbije otkrio Internet pedofila

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su policijski službenici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) – Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala – sprovođenjem svojih redovnih aktivnosti došli do podataka o mreži internet pedofila koja je svoje aktivnosti obavljala u dužem periodu.
U saopštenju se navodi da su pripadnici MUP-a uspeli da identifikuju jednog od najaktivnijih članova ove grupe.

Prema saznanjima policijskih službenika SBPOK-a, radilo se o Robertu Kevinu Karlinu, s prebivalištem u američkoj saveznoj državi Nju Džersi.

Daljim radom otkriveno je da je Karlino svoje aktivnosti obavljao u okviru nekoliko pedofilskih grupa i da je, pored toga, imao nekoliko registrovanih lažnih naloga elektronske pošte i naloga u tzv. sobama za četovanje, u kojima se predstavljao kao 13-godišnja devojčica, odnosno kao ženska osoba i majka starosti od oko 25 godina.

Pripadnici Ministarstva takođe su otkrili da je Karlino, inače sveštenik u gradu Malaga, Nju Džersi, imao i zaduženje da vodi tzv. Dečju crkvu, što je podrazumevalo svakodnevni rad s malom decom.

Američki pravosudni organi prihvatili su operativni policijski materijal MUP-a Vlade Republike Srbije i 18. februara ove godine započeli sopstvenu istragu.

Prema navodima elektronskog novinskog izdanja “The Gloucester County Times”, američki FBI je 27. marta, na osnovu podataka dobijenih od MUP-a Srbije, uhapsio Roberta Kevina Karlina.

Prilikom pretresa njegove kuće pronađen je pedofilski materijal na čije je postojanje ukazivalo naše Ministarstvo, kao i određeni broj drugih dokaza.

Karlino, inače oženjen i otac maloletnog deteta, priznao je tokom saslušanja sve navode iz optužbe.

Pored posedovanja i razmene pedofilskog materijala, Karlino je priznao i da se lažno predstavljao i izjavio da je to učinio kako bi lakše dolazio do ovakvih sadržaja.

Prema njegovim rečima, sve ovo je učinio jer je postao zavistan od gledanja dečje pornografije.

Leave a Reply