Internet

Na Google+ već 25 miliona korisnika

Društvena mreža Google+, koju je krajem juna pokrenuo Google, nakon mesec dana ima 25 miliona korisnika što do sada nije imao nijedan internet servis, prema podacima koje je objavila agencija comScore. Poređenja radi društvenoj mreži Facebook trebalo je tri godine da dostigne 25 miliona korisnika, a Twitteru nešto više od 30 meseci.

Ali, početni uspeh nije mehanički i sinonim dugotrajnog uspeha, napominje comScore koji podseća da site MySpace se razvio brže nego Facebook i Twitter pre nego što izgubio popularnost.

Prema podacima comScorea, četvrtinu posetilaca mreže Google+ živi u SAD, čak 6 miliona, slede korisnici iz Indije njih 3,6 miliona te Kanade i Britanije po milion. Googleovu društvenu mrežu koristi 920.000 Nemaca, oko 780.000 Brazilaca, a po pola miliona korisnika je iz Francuske i Tajvana.

Reč je ipak o “prelivanju” korisnika iz Gmaila i ostalih Google servisa, tako da je reč o “relativno” brzom početnom rastu.

One thought on “Na Google+ već 25 miliona korisnika

  1. jelena

    Smatram da iz Google+ ne treba da se bas toliko raduju i daju paznju tome. I ja sam se registrovala..samo zato sto su moji prijatelji sa facebook-a to objavili na svom zidu..iskreno ne secam se da sam videla neku ne prakticniju drustvenu mrezu..
    Dakle zakljucak da nema toliko registrovanih na ostalim drustvenim mrezama ne bi ni oni imali.

Leave a Reply