pirati
Internet

Na sledećim izborima i Piratska partija

Današnja izborna trka prošla je bez političkog subjekta koji je Srbiji najpotrebniji. Piratska partija, za sada u formi Piratskog pokreta, pojavila se na izbornim listama u vidu dopisanih odgovora (slike u prilogu).
Na zahtev građana spremih da svoj glas ipak daju Piratima iako ih zvanično nema na listi Piratski pokret je na svom sajtu http://piratskapartija.com otvorio platforme za deoponovanje sadržaja koje su svečano otvorene u 20h na adresi http://minus.com/mfZkhlYwM/8 odakle je slobodno preuzimanje slika.

Ovo su prvi izbori u istoriji kada su se građani Srbije organizovali putem društvenih mreža da ponište glasačke listiće. Na društvenoj mreži Twitter pod hashtagom #zaPirate nalazi se deo kreativnih ostvarenja. Tokom dana na facebook stranici Anonymous Srbija osvanula je izložba glasačkih listića  koju su preneli aktivisti na Twitteru i online magazin Moodiranje

Onima kojima danas nisu hteli da kalkulišu sa postizbornim koalicijama Piratski pokret poručuje da je ovo poslednji put da su građani primorani da biraju za manje zlo.
“Ovo su poslednji izbori na kojima se građani Srbije vrte u krug bez nade da se stvari zaista mogu promeniti. Poslednji izbori na kojima glasate sa pola srca su gotovi, ovo se više Srbiji ne sme ponoviti! Pirati drugu zemlju nemaju i od ove neće odustati”,  kaže Jelena Jovanović, član izvršnog odbora Pirate Parties International 

Leave a Reply