Categories
Internet

Nacionalna konferencija o bezbednosti dece na internetu

Nacionalna konferencija o bezbednosti dece na internetu, koju organizuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u okviru projekta „Klikni bezbedno – Centar za bezbedni internet Srbija“, biće održana u sredu, 10. decembra, u 10 časova, u hotelu “Kraun plaza”, Vladimira Popovića 10, Novi Beograd.

Na skupu će biti predstavljene aktivnosti nacionalnog Centra za bezbedni internet, izazovi koje donosi razvoj novih tehnologija, iskustva u zaštiti dece, uz poseban osvrt na problem predatora na internetu.


Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je, u cilju promovisanja bezbedne i odgovorne upotrebe onlajn tehnologija i mobilnih telefona, posebno među mladima i decom, uputilo poziv učenicima i njihovim nastavnicima, roditeljima i svim zainteresovanima da svi zajedno učestvuju u izgradnji boljeg i bezbednijeg interneta za sve, posebno za decu.

Konferencija će okupiti predstavnike relevantnih ministarstava, pravosuđa, obrazovnih institucija, korporativnog i nevladinog sektora, kao i predstavnike ostalih organizacija koje rade na unapređivanju bezbednosti na internetu i promociji bezbednog korišćenja interneta.