Internet

Nacrti medijskih zakona na sajtu Ministarstva

Javna rasprava o Nacrtu zakona o elektronskim medijima i Nacrtu zakona o javnim medijskim servisima trajaće od 9. do 31. oktobra

Ministarstvo kulture i informisanja pokreće javnu raspravu o Nacrtu zakona o elektronskim medijima i Nacrtu zakona o javnim medijskim servisima koja će trajati od 9. oktobra do 31. oktobra 2013. godine.

mediji

Prezentacije nacrta zakona i rasprave održaće se u:

 • Novom Sadu – 16. oktobra – Nacrt zakona o elektronskim medijima i Nacrt zakona o javnim medijskim servisima (Studio M, Ignjata Pavlasa 3, 9.00 – 17:30 sati)
 • Kragujevcu – 18. oktobra – Nacrt zakona o elektronskim medijima i Nacrt zakona o javnim medijskim servisima, (Skupština grada Kragujevca, Trg slobode 3,  9.00 – 18.00 sati)
 • Beogradu – 21. oktobra – Nacrt zakona o elektronskim medijima (Narodna banka Srbije, ulaz iz ulice Svetozara Markovića,  10.00 – 16.00 sati)
 • Beogradu – 23. oktobra – Nacrt zakona o javnim medijskim servisima (Narodna banaka Srbije, ulaz iz  ulice Svetozara Markovića 10.00 – 16.00 sati)

 

Nacrt zakona o elektronskim medijima i Nacrt zakona o javnim medijskim servisima nalaze se na sajtu Ministarstva kulture i informisanja.

 

Očekuje se da se stručna javnost uključi u raspravu i da svojim konstruktivnim predlozima dopinese najboljim  rešenjima medijske regulative.

http://kultura.gov.rs/cyr/dokumenti/javne-rasprave/javna-rasprava-o-nacrtu-zakona-o-elektronskim-medijima-i-nacrtu-zakona-o-javnim-medijskim-servisima

3 thoughts on “Nacrti medijskih zakona na sajtu Ministarstva

 1. Аца

  Ко ли им направи онај сајт, да ми је знати? Какав сајт – такав закон.

 2. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  Ako je elektronski medij – program radija i televizije, njihova elektronska odnosno internet izdanja, kao i programski sadrzaj dostupan na zahtev putem mreza elektronskih komunikacija, i ako se Zakonom o elektronskim medijima prvenstveno uredjuju uslovi i nacin pruzanja audio i audio-vizuelnih medijskih usluga, zasto se onda ovaj zakona nije mogao zvati Zakon o audio i audio-vizuelnim medijskim uslugama (kao evropska direktiva) ili, barem, Zakon o programima radija i televizije?

  Posebno pitanje je zasto se Zakon o javnim medijskim servisima ne naziva, po analogiji, Zakon o javnim elektronskim medijima?

  Ostale “konstruktivne primedbe” dostavio sam ranije, prilikom javne rasprave o prvim verzijama ovih zakona, ali bez ikakvog efekta.

Leave a Reply