Internet · Provajderi

Najam demonstranata preko Interneta

Organizatori demonstracija u Austriji, koji nemaju dovoljno učesnika, mogu demonstrante iznajmljivati preko interneta. Naime, preko raznih internet prezentacija mogu se kupovati ne samo televizori, automobili, nakit i slični predmeti, već je odnedavno moguće iznajmiti i demonstrante.

Na internet prezentaciji “Erento” nalaze se ponude za iznajmljivanje gotovo svake usluge, a među njima i profesionalnih demonstranata iz Austrije.

Ja sam jako bučan, a nosim sa sobom i megafon“, navodi jedna od pomenutih osoba koje nude uslugu učešća na demonstracijama za novac.

Rene M. spreman je da učestvuje u demonstracijama za 120 evra dnevno i dolazi na proteste u Beču i okolini. On je, međutim, naveo da nije spreman da demonstrira za desničarske ideje. Na drugoj strani, nije mu problem da se skine go za demonstarcije, ili da baca paradajz, pokvarena jaja, odnosno prljave pelene.

U okviru “diskot iznajmljivanja”, kako navodi, on dovodi i svog starijeg brata na demonstracije.

Jedan drugi profesionalni demonstrant iz Austrije, Danijel N, ističe da je spreman da demonstratira protiv gotovo svega.

“Radim gotovo sve, od prikupljanja potpisa, do aktivnog pružanja otpora. Ukoliko je nekome potrebna podrška, može je dobiti za malo novca”, rekao je on.

Leave a Reply