Internet

Najbolje od hrvatskog Weba

Nagrade za najbolje hrvatske Web stranice ove su godine dodeljene u 10 kategorija pa je na primer u kategoriji finansijskih institucija nagrađen web sajt Limun.hr, a u kategoriji community servisi – stranica Tulumarka.com.

Kampanja Rexona-Power Pamplona nagrađena je u kategoriji najbolje hrvatske web promocije koja je ove godine prvi put uvedena, kao i kategorija za blog za koji je nagrađen WolfwoodsCrowd.info. Najboljim korporativnim stranicama proglašene su stranice Telefon-gradnja.hr. Stranica Boboton.com najbolja je u kategoriji medija, novosti i oglasnika, a Kuća o batani – batana.org najbolja je stranica u kategoriji znanosti, obrazovanja i kulture.

U kategoriji Vladine organizacije i državne institucije najboljom je proglašena stranica mojauprava.hr, u kategoriji turizam i putovanja zora-hotel.com, u kategoriji sport, zdravlje i prehrana stranica 7maslina.net, a u kategoriji zabava, moda i glazba žena.hr-portal samo za mene.

Najinovativnijim proizvodima i uslugama dodeljene su nagrade Vidi e-novation. Za kategoriju fizičke osobe prvu je nagradu, zlatno Teslino jaje, dobila inovacija “Inteligentni odevni predmet sa termičkom zaštitom”,  Snježane Firšt Rogale.

U kategoriji akademske organizacije i institucije prva nagrada je pripala inovaciji CADIS: Inteligentno indeksiranje dokumenata, zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

U kategoriji kompanije prvu nagradu osvojila je inovacija IPNAS: Inteligentni sistem za gašenje požara. Ove je godine organizator Vidi e-novation takmičenja odlučio je da dodeli i posebnu nagradu, koju je osvojila inovacija softverski sistem SRMA kompanije InfoDom iz Zagreba.

Leave a Reply