Internet

Najbrži razvoj interneta u BiH

BiH je prošle godine zabeležila najveći napredak u odnosu na sve evropske zemlje kada je u pitanju razvoj interneta, pokazalo je istraživanje Međunarodne telekomunikacione unije (ITU).

U ovom izveštaju, koji važi za jedan od najkredibilnijih na svetu, jer se na njegove nepristrasne rezultate oslanjaju svetske vlade i finansijske institucije širom sveta, stoji da je BiH prošle godine zabeležila pomak sa 74. na 69. mesto, što znači da je ostvarila pomak od čak pet mesta na rang-listi.

“BiH spada u grupu zemalja sa najdinamičnijim razvojem, a u toj grupi se još nalaze Ujedinjeni Arapski Emirati, Fidži, Tajland, Oman, Katar, Belorusija i Gruzija”, stoji u izveštaju.

Preko tri milijarde ljudi koristi internet širom sveta, a rast informaciono-komunikacione tehnologije (ICT) zabeležen je u skoro svakoj zemlji na svetu, stoji u ovom izveštaju.

“Poslednji podaci pokazuju da je korišćenje interneta u konstantnom porastu, a tokom prošle godine zabeležen je porast od 6,6 odsto na globalnom nivou”, navodi se u istraživanju.

Leave a Reply