alma
Internet

Najnovija žrtva visokotehnološkog kriminala u Srbiji je kompanija “Alma Quattro”

Najnovija žrtva visokotehnološkog kriminala u Srbiji postala je kompanija “Alma Quattro”, u čije ime je juče na brojne internet adrese stiglo lažno obaveštenje da ovo preduzeće prestaje s radom, a ista dezinformacija je objavljena na lažnom sajtu kojim je do detalja iskopirana zvanična prezentacija kompanije.

Kompanija koja se skoro 20 godina bavi spoljnim oglašavanjem putem bilborda oglasila se ovim povodom, a u svom saopštenju navodi da je u cilju širenja dezinformacije kreirana lažna stranica (www.almaquattro.org) identičnog izgleda kao prezentacija kompanije (www.almaquattro.rs).

Kompanija upozorava da su, osim toga, mejlovi sa lažnim saopštenjem dolazili sa adrese [email protected], dok su registrovani i zvanični domeni firme aqyu.com i almaquattro.rs.

U tekstu na veb stranici, pod nazivom “Alma quattro prestaje sa radom – javne površine se oslobađaju”, stoji da firma obustavlja rad i vraća gradu javne površine, a građanima “isplaćuje naknade za oteto vreme”.

alma

– Ovo je najmanje što možemo da uradimo. Novac koji trenutno posedujemo vraćaćemo građanima u količinama od 10 evra po sekundi gledanja u naše reklame, retroaktivno. Svi građani koji nam se jave sa svojom procenom ukupnog vremena istrošenog gledajući naše reklame dobiće refund novac – piše u obaveštenju na lažnom sajtu.

Kompanija “Alma Quatrro“ ističe da je ovim neistinama naneta ogromna šteta njihovoj firmi, jer ona i dalje postoji i komercijalno posluje kao i prethodne dve decenije.

– Javnost i klijenti su dovedeni u zabludu. O svemu je obaveštena specijalizovana služba za visokotehnološki kriminal pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije koja će u skladu sa zakonom i ovlašćenjima ispitati ceo ovaj incident – kažu iz kompanije.

Leave a Reply