Internet · Provajderi

Najsuroviji način zloupotrebe e-mail komunikacije

Eksperti iz SophosLabs™-a, Sophos-ove globalne mreže centara za analizu virusa, spyware-a i spama, su upozorili na najnoviju široko rasprostranjenu spam kampanju koja je navodno upućena sa adrese kidnapera malih beba.

Ovakav napad hakera nastoji da prevari kompjuterske korisnike da otvore fajl iz poruke u kome se navodno nalaze fotografije male bebe. Fajl naravno nisu slike bebe nego podmetnuti maliciozni softver.

The email claims that your baby has been kidnapped
Izgled email koji prati ovu spam kampanju.

U naslovu malicioznog email-a se nalazi sledeće: “We have hijacked your baby”  dok u sadržaju mail-a se traži $50,000 otkupa za sigurni povratak deteta. U prilogu mail-a se nalazi fajl pod naslovom photo.zip, koji sadrži malicioznog trojanca koji će aktivacijom download-ovati druge malvere za Interneta na kompromitovani računar.

Sophos je detektovao Trojaskog konja kao Troj/Resex-Fam. Stručnjaci su napomenuli da primanjem ili samo čitanjem ovog mail-a ne znači da ćete biti zaraženi. Međutim, ukoliko otvorite attachment, Vaš računar koji radi na Windows-u će sigurno biti zaražen, što dalje otvara mogućnost hakerima da kontrolišu Vašim računarom ili da iskoriste Vaše informacije.

Leave a Reply