Internet

Najtraženije na Google-u tokom 2012.

Američka kompanija ”Gugl” je objavila godišnju listu najtraženijih pojmova na svom pretraživaču 2012. godine. U izveštaju je navedeno da je ove godine najtraženiji pojam na ”Guglovom” pretraživaču bilo ime Vitni Hjuston, a na drugom mestu se našla pesma južnokorejskog pevača Psaja ”Gangam stajl”. Ovi podaci su potvrdili koliko je tragična smrt Vitni Hjuston uticala na njene obožavaoce širom sveta.

Pesma južnokorejanskog repera Psaja je ove godine postala svetski hit, a pre objavljivanja izveštaja ovu pesmu je na ”Ju Tjubu” pregledalo rekordnih milijardu posetilaca. O tome je ”Guglov” stručnjak za istraživanje tržišta Danijel Sieberg rekao:

”Pesma ”Gangam stajl” na svim top-listama zauzima prvo mesto, a na našoj godišnjoj listi najtraženijih pojmova tokom 2012. godine se našla na drugom mestu. Muzički video ove pesme je postigao izvanredan uspeh i natraženiji je na ”Ju Tjubu”.

Oluja ”Sendi”koja je 29. oktobra pogodila južni deo američke države Nju Džersi se našla na trećem mestu. Ova prirodna nepogoda je istočnoj američkoj obali nanela veliku štetu. Danijel Sieber je o tome rekao:

”Oluja ”Sendi” je pojam koji je pretraživan ne samo u SAD-u nego i u drugim delovima sveta. Ljudi su se interesovali ne samo za štetu koju je nalena oluja, već i za proces obnove posle te katastrofe.”

Na četvrtom i petom mestu našli su se ”Epl” ajped 3 tablet i popularna video igra ”Diaoblo 3”.

Leave a Reply