Društvene mreže · Internet

Nakon raskida žena menja status na Facebook-u odmah, a muškarac nakon mesec dana…

Muškarci se teže nose s raskidom, tvrde istraživači koji su svoju teoriju bazirali prema načinu na koji ljudi svoju novonastalu situaciju objavljuju na Fejsbuku.

Da muškarci teže podnose raskid veze nego žene oduvek je bila teza, međutim novi podaci o promeni statusa na Fejsbuku idu u prilog toj teoriji. Prema istraživanju novog sajta za spajanje partnera “ALovingSpace.com”, muškarcima treba četiri nedelje da promene svoj status iz “u vezi” u “slobodan”. Žene to čine odmah. Oko 63 odsto muške populacije ne uradi to čitav mesec, a ponekad čak i više, dok osam odsto muškaraca odbija da promeni status uopšte. Ako i kada to učine, tek trećina prizna da su ih devojke ostavile, a samo 15 odsto otkriće pravi razlog.

Žene potpuno drugačije reaguju. Vrlo brzo postavljaju novi status, a za pardana neretko osvane i nova profilna fotografija nje srećne i same. Oko 20 odsto žena priznalo je da to čini samo kako bi povredile ili ponizile bivše partnere.

U istraživanju su učestvovali nevenčani muškarci i žene u dobi od 18. do 65. godina širom Velike Britanije. Portparol sajta kaže da nisu iznenađeni rezultatima jer se muškarci teže otvaraju, ne razgovaraju o osećajima i zato na kraju pate više nego žene. One su ipak sklonije “izbaciti iz sebe” svoje emocije, reći svetu otvoreno istinu i gledati pozitivnije na novonastalu situaciju.

– Žene na raskid gledaju kao na mogućnost da krenu dalje i pronađu nekoga s kime će biti kompatibilnije – dodao je.

Istraživači tvrde da je ova anketa opovrgnula uvreženo mišljenje da su žene ranjivije od muškaraca nakon raskida, ali i utvrdila da se muškarci teže nose s raskidom od svojih bivših partnerki. (liz.rs)

2 thoughts on “Nakon raskida žena menja status na Facebook-u odmah, a muškarac nakon mesec dana…

  1. Aca

    Sada se baš lepo vidi ko je najveći uzročnik raskida – onaj koga boli uvo za vezu. Dakle, žena.

  2. Milorad

    Kad jednom dođe kraj ljubavi slabići kukaju
    energični smesta nađu novu ljubav
    a pametni su je već odavno imali u rezervi

Leave a Reply