Internet

Napadnuta Microsoftova internet trgovina u Indiji

Tokom proteklog vikenda izvršen je napad na web lokaciju Microsoftove internet trgovine u Indiji, pri čemu su napadači, koji tvrde da su Kinezi, izmenili izgled web stranice. Takođe, hakeri su objavili slike za ono što se činilo da su popisi korisničkih imena i lozinki. Iz Microsofta poručuju da istražuju ovu “delimičnu kompromitaciju” internet trgovine te da su uputili smernice svojim korisnicima o daljnim koracima koji se tiču tog neželjenog događaja.

Neimenovani izvor iz Microsofta o celom događaju ističe da su možda procurili podaci korisničkih naloga, ali ne i oni finansijski te da su korisnici savetovani da ih promene. Microsoftova web lokacija je još tokom ponedeljka bilo nedostupna,  s obzirom da ga održava eksterna kompanija te da se ubrzano radi na vraćanju pristupa webu.

Relativno nepoznata hakerska grupa EvilShadow Team, u blog poruci je napisala da su promenili glavnu stranicu trgovine i postavili sliku kineske zastave jer su želeli da privuku pažnju Microsofta. Više o incidentu u izveštaju magazina NetworkWorld.

Leave a Reply