Internet

Nepotpuni Olimpijski krugovi za procvat e-trgovine!

Nepotpuno otvaranje Olimpijskih prstenova na svečanoj ceremoniji otvaranja Zimskih Olimpijskih igara u Sočiju, doveli su do toga da procveta onlajn trgovina u Kini.

krugovi

Naime, kako piše „Beijing Morning Post”, prodavnica na onlajn portalu Taobao stacionirana u kineskoj provinciji Džeđiang, prodaje majice na kojima je odštampan tehnički problem sa neotvorenim krugom.

Prema tvrdnjama prodavca, majice se prodaju „kao alva” a tome u prilog govori i podatak da je u samo 24 sata naručeno preko 223 komada. Međutim, kupci moraju na isporuku čekati nedelju dana, što je za narudžbine sa Taobao-a neobično, jer fabrike još nisu počele masovnu proizvodnju.

Drugi trgovac na istom onlajn portalu kaže da je morao angažovati tri radnika, koji rade danonoćno, kako bi zadovoljio potrebe kupaca.

Cena majica varira od 20 do 200 juana (277 do 2 767 RSD), a najviše se prodaju po ceni od 39 juana (540 RSD).

Ipak, tu je i druga, ona zakonska strana, koja upozorava da uprkos tome što je u pitanju tehnička greška, četiri prstena i pahuljica, autorska prava treba da pripadaju organizatorima. Kako će se stvari dalje razvijati i da li će majice preći i granice Kine, ostaje da vidimo. Ono što je sigurno je da je ovaj događaj postao „vruća” tema svetskih razmera.

Leave a Reply