Internet

“Nike Running Srbija” na Twitteru i Facebooku

Fejsbuk aplikacija WeRunBGD http://apps.facebook.com/werunbgd/ je osmišljena i napravljena da bi učesnici NIKE beogradske trke http://www.facebook.com/NikeRunningSrbija mogli da se na FB pohvale svojim učestvovanje na trci i da podele na svoj Fejsbuk wall rezultat koji su ostvarili.

Aplikacija je povezana sa sistemom za merenje vremena trkača koji je razvio Atletski savez Srbije. U broju koji trkači dobijaju nalazi se čip koji se na početku i kraju trke očita preko kratkotalasnog uređaja i tako registruje prolazak i zabelezi vreme trkača.

Agencija Homepage, koja je social media agencija trke ima pristup tim podacima, a trkači koji žele da se njihovi podaci objave na njihovim profilima registrovaće se na ovoj aplikaciji. Do sada se preko 3.300 osoba putem Fejsbuka prijavilo da trči trku a od sinoć kada je aplikacija pokrenuta njih preko 100 se prijavilo da podeli svoj rezultat prijateljima.

Za ovu trku pripremljen je i najveći TwitterWall ikada postavljen u Srbiji, dimenzija 4×3 metra, koji će stajati uz stazu a poslužiće da prijatelji bodre učesnike trke. Zvanični haštag trke je #WeRunBgd a tviteraši se okupljaju da bi zajedno trčali i družili se u nedelju popodne http://tweetvite.com/event/WeRunBgd

Leave a Reply