nikon
Foto · Internet

Nikon predstavio web servis NIKON IMAGE SPACE

Intuitivnija i lakša za korišćenje, usluga za deljenje i skladištenje slika kompanije Nikon je ponovo rođena kao NIKON IMAGE SPACE

Nikon danas objavljuje pokretanje svoje nove, besplatne usluge za deljenje i skladištenje slika, NIKON IMAGE SPACE (www.nikonimagespace.com), koja će na mreži biti dostupna od 28. januara. NIKON IMAGE SPACE zamenjuje my Picturetown, prethodnu uslugu za skladištenje slika kompanije Nikon.

NIKON IMAGE SPACE je otvoren za sve koji uživaju u snimanju fotografija ili filmova – bez obzira na to ko je proizvođač fotoaparata koji koriste.

nikon

Ova usluga omogućava lako otpremanje, pregledanje, organizovanje i deljenje fotografija i filmova uz veću udobnost, što se postiže brzim sistemom, intuitivnim korisničkim interfejsom, jasnim izgledom prozora i jednostavnim tokom rada.

Zurab Kiknadze, Nikon Europe, komentariše: „Nikon je Picturetown², našu prvobitnu uslugu za skladištenje fotografija na mreži, ponudio avgusta 2007. godine – i od tada je bila vrlo popularna. Međutim, shvatili smo da je došlo vreme da uslugu kompletno preuredimo – da osmislimo novu uslugu koja je intuitivnija, zabavnija i lakša za korišćenje, kao i bolje integrisana sa društvenim mrežama koje većina ljudi voli da koristi. Jedna od najboljih karakteristika usluge NIKON IMAGE SPACE je što je otvorena za sve – bez obzira na to ko je proizvođač fotoaparata koji koriste. I potpuno je besplatna.“

Više informacija o usluzi NIKON IMAGE SPACE biće predstavljeno na štandu Nikon Imaging Japan na CP+ 2013 sajmu fotoaparata i fotografije koji će biti održan od 31. januara do 3. februara u kongresnom centru Pacifico Yokohama (Jokohama, prefektura Kanagava, Japan).

Dva tipa besplatnih naloga

NIKON IMAGE SPACE nudi korisnicima mogućnost izbora dva tipa besplatnih naloga:

Osnovni nalozi su dostupni svima. Korisnici Nikon digitalnih fotoaparata imaju dodatnu opciju nadogradnje na specijalni nalog, korišćenjem namenske aplikacije za verifikovanje Nikon digitalnih fotoaparata. Iako su oba tipa naloga besplatna, maksimalni prostor za skladištenje je 2 GB za osnovne naloge i 20 GB za specijalne naloge. Specijalni nalozi nude naprednije funkcije, uključujući mogućnost primene lozinke prilikom deljenja slika, i funkciju koja ograničava preuzimanje slika.

Poboljšana upotrebljivost

Značajne promene dizajna prozora čine sekvencijalni rad sa slikama, od otpremanja preko pregledanja i organizovanja do deljenja, uglađenijim. Pored toga, izabrana je opuštajuća boja pozadine kako ne bi zamarala vid korisnika, a raspored slika je prilagođen radi lakog korišćenja.

Bolje performanse usluge kao veb sistema

Rad je poboljšan mogućnostima za bržu obradu slika. NIKON IMAGE SPACE nudi uglađeniji, prirodniji rad sa bržim otpremanjem i preuzimanjem slika, kao i brži odziv prilikom manipulacije slikama.

Veća saradnja sa lokacijama za društveno umrežavanje

Veća saradnja sa lokacijama za društveno umrežavanje kao što su Facebook* i Twitter* proširuje mogućnosti za deljenje fotografija vaših posebnih trenutaka, a postavljanje slika sa usluge NIKON IMAGE SPACE je lakše nego ikada do sada.

¹Lokacija će biti dostupna 28. januara 2013. godine u 20:00 sati po japanskom vremenu.

Leave a Reply