Internet

Nova .Mac Web Galerija i 10 GB online skladišta

Apple je juče objavio značajna unapređenja svoje .Mac online usluge, a izdvaja se po prvi put predstavljena .Mac Web Galerija, nova mogućnost za razmenu fotografija i filmova na Internetu.

.Mac Web Galerija omogućuje članovima da jednostavno razmenjuju fotografije i filmove odličnog kvaliteta direktno iz iLife ’08 softvera sa bilo kim ko koristi Mac, PC ili iPhone™. Dodatno, posetioci .Mac Web Galerije mogu preuzeti visokokvalitetne fotografije za štampu pa čak i pridodati fotografije koristeći standardni web pretraživač ili e-mail. Drugo novo .Mac značajno unapredjenje uključuje deseterostruko povećanje .Mac prostora za skladištenje podataka na 10 GB, ali i podršku za personalne domene za iWeb web stranice i poboljšanja .Mac Mail-a.

„.Mac Web Galerija je fenomenalan način za razmenu fotografija i filmova sa porodicom i prijateljima na Internetu,“ rekao je Steve Jobs, Apple-ov CEO. „Možete podeliti svoje omiljene fotografije i filmove s bilo kim ko koristi Mac, PC ili iPhone, a oni ih mogu pretvoriti u visokokvalitetnu štampu, ali možete i dodati fotografije vašoj stranici koristeći web pretraživač ili e-mail.

Uz pomoć iPhoto ’08, .Mac članovi mogu jednostavno da kreiraju .Mac Web Galeriju sa samo nekoliko klikova i da odaberu da li žele svoje albume da učine dostupnim svima ili žele ograničen pristup samo za određene osobe, mogu da omoguće posetiocima da preuzmu visokokvalitetne fotografije prikladne za štampu dimenzija 40×50 cm (16×20 inča) te čak da dozvole prijateljima i porodici da dodaju fotografije. .Mac Web Galerija nudi neveroatno online foto iskustvo koje se doima više kao aplikacija na desktop računaru nego kao web stranica. Posetioci će imati jednako bogato iskustvo pregledanja bilo da se služe Mac-om ili PC-jem, a mogu pregledati .Mac Web Galerija foto albume tako što odaberu način pregledanja:mosaic, grid, slideshow ili carousel. Korisnici se brzo kreću kroz albume jednako kao i u iPhoto softveru, jednostavno se postavi miš na album na web stranici kako bi pogledali fotografije iz albuma. Prijatelji i porodica mogu jednostavno da dodaju fotografije .Mac Web Galeriji klikom na slanje datoteka s web pretraživača ili slanjem e-maila. iPhoto ’08 automatski ostaje sinhronizovan i preuzima pridodate fotografije direktno u .Mac iPhoto zbirku člana. .Mac Web Galerija je oblikovana da izvrsno funkcioniše sa iPhone-om, omogućavajući korisnicima da pregledaju albume ili jednostavno snime fotografiju, odaberu album i postave je na svoju .Mac Web Galeriju.

Uz pomoć iMovie ’08, .Mac članovi mogu jednostavno da enkodiraju i postave filmove različitog kvaliteta, odnosno veličine na svoju .Mac Web Galeriju za pregledanje, s tim da najveći kvalitet podrazumeva višu-od-DVD rezoluciju. Posetioci mogu da gledaju .Mac Web Galerija filmove na Mac-u, PC-u ili iPhone-u. .Mac članovi također mogu svoje filmove da učine dostupnim za preuzimanje da ih prijatelji i porodica mogu onda reprodukovati na svom računaru, iPodu, iPhone-u ili na Apple TV-u.

.Mac članovi sada imaju 10 puta više online prostora za skladišnjenje i čuvanje podataka za razmenu fotografija i filmova, e-mail, hosting web stranice, razmenu datoteka i sigurnosne kopije važnih dokumenata, a povećan je s 1 GB na 10 GB za pojedinačne članove, odnosno s 2 GB na 20 GB za korisnike Porodičnog paketa (Family Pack). Članovi mogu kupiti dodatnih 10 GB prostora ako im je potrebno još za čuvanje podataka. .Mac članovi mogu da šalju i primaju veće fajlove u okviru elektronske pošte, do maksimalne veličine od 20 MB te, uz poboljšan webmail spam filter, bolje se upravlja neželjenim e-mailovima. Koristeći iWeb ’08, .Mac članovi mogu da postave dinamične web widgete poput Google Maps, Google AdSense, .Mac Web Gallery albuma ili HTML snipeta na svoju .Mac web stranicu i da hostuju svoje web stranice na vlastitom ličnom domenu.

Leave a Reply